FOTO/ NA KONVENCIJI OPOZICIONIH STRANAKA

Radončić: Nemoj, Bećiroviću, biti silnik i krasti izbore... Budi predsjednik strateških ideja i pomirenja!

Front03.07.22, 13:59h

Nemoj lagati nikoga, a naročito žrtve genocida. Nemoj obećavati da ćeš zaposliti 100 hiljada ljudi, a onda ih zaposliš svojom lošom politikom u Njemačkoj. Nemoj biti silnik i nemoj krasti izbore, tako su do sada pobjeđivali. Nemoj biti fikus, budi suvereni predsjednik - naglasio je, između ostalog, lider SBB-a

 

 

 


Na današnjoj Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda obratio se predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić, kazavši da Bećirović treba biti predsjednik strateških ideja, pomirenja, predsjednik koji se neće bojati pitati i opoziciju, a i vlast u kući hoće li ići na međunarodne pregovore ili ne
 

Istakao je da se Bosna i Hercegovina nalazi u u historijskoj situaciji, da se nakon 20 godina napravi rezultat koji će od BiH učiniti zemlju mira, stabilnosti, snage i mudrosti.


- Danas ovdje neću govoriti previše oficijalno. Reći ću Denisu kakav predsjednik treba da bude i kakav ne smije biti. Mora biti predsjednik koji će u politiku vratiti riječ. Mora biti predsjednik koji će toj funkciji, časnoj funkciji, vratiti dostojanstvo. Nemoj biti predsjednik koji ćeš dijeliti svoj narod i njegov patriotizam na prvi red do kičme, pa na kičmu, pored kičme i tako dalje - kazao je Radončić.


Poručio je Bećiroviću da ne bude predsjednik koji će zavađati svoje, pa ostale ljude.


 - Nemoj biti predsjednik koji će montirati procese uspješnim ljudima ili onim koji su mu rivali. Nemoj biti predsjednik koji će lagati u Vijećnici. Mogu nabrajati ovako do sutra. Nemoj svojim političkim oponentima podmetati drogu, a onda tvoji najbliži saradnici budu uhvaćeni na SKY aplikaciji. Nemoj lagati nikoga, a naročito žrtve genocida. Nemoj obećavati da ćeš zaposliti 100 hiljada ljudi, a onda ih zaposliš svojom lošom politikom u Njemačkoj. Nemoj biti silnik i nemoj krasti izbore, tako su do sada pobjeđivali. Nemoj biti fikus, budi suvereni predsjednik - naglasio je.

 

becirovic-konvencija-opozicija4

 

Konaković: Bećirović podržan sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek


Lider Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković obratio se danas na Konvenciji opozicionih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva BiH, naglasivši da je njihova odluka da podrže  Bećirovića u početku bila čisti racio, odluka hladne glave kojom su razmišljali o svojoj i svoj djeci u BiH.


- Ovo zaista jeste historijski trenutak za BiH, trenutak koji pokazuje da su okupljanja i jedinstva moguća, ali ne ona matematička, ne ona lična, interesna, stranačka, nego suštinska, bosanskohercegovačka okupljanja sa željom da našu domovinu BiH vratimo na pravi kolosijek i da joj zaista istinski pomognemo na putu ka euroatlantskim integracijama – naglasio je.


Ocijenio je da se prvi put istinski desilo da desetak ozbiljnih kandidata za člana Predsjedništva lične interese, ego i stranačke interese zaključaju, stave u fijoke i okupe se oko zajedničkog kandidata.


Stava je da je ovo čisti racio i hladna politička odluka.


- Do danas s ovim čovjekom provodim vrijeme intenzivno, bolje ga upoznajem i danas to više nije racio, danas je to čista emocija i motivacija da jednog časnog Bosanca i Hercegovca, patriotu dovedemo tamo gdje mu je mjesto i da svijetu pokažemo pravog predsjednika – naglasio je.


Kazao je da je važan motiv bila politička spoznaja koliko je važno "skloniti sa političke scene trojac Dodik-Čović-Izetbegović".


- Koliko zapravo njih trojica hraneći jedni druge ostvaruju te svoje lične i neke druge interese, a koliko ih malo zanima država BiH. Tu osovinu neuspjeha, osovinu političke depresije zaista treba skloniti sa političke scene - rekao je Konaković.

 

(FENA/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 47

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još