izbori 2022.

Zasjeda SNSD: Dodik i Cvijanović objavljuju svoje kandidature

Front01.07.22, 09:03h

Zasjeda SNSD: Dodik i Cvijanović objavljuju svoje kandidature
Podsjetimo, kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a je Jelena Trivić (PDP), dok su kandidati iz RS za Predsjedništvo BIH Vojin Mijatović (SDP), Nenad Nešić (DNS) te Mirko Šarović (SDS)

 

 

 


Predsjedništvo SNSD-a trebalo bi danas zasjedati u Laktašima i da donijeti konačne odluke o kandidatima za izbore. 

 

Tada bi trebalo da bude objelodanjeno ko će biti kandidati za predsjednika RS i člana Predsjedništva BiH. Prema nezvaničnim informacijama u te trke će Milorad Dodik i Željka Cvijanović.

 

Podsjetimo, kandidatkinja opozicije za predsjednicu RS-a je Jelena Trivić (PDP), dok su kandidati iz RS za Predsjedništvo BIH Vojin Mijatović (SDP), Nenad Nešić (DNS) te Mirko Šarović (SDS).

 

Inače, na kandidatskim listama SNSD-a za predstojeće izbore neće biti nekih zvučnih partijskih imena iz ranijih izbornih ciklusa.

 

Tako na listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH, između ostalih, neće biti Dušica Šolaja, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović.

 

Liste su, kako tvrde izvori iz SNSD-a, popunjene uglavnom mlađim kandidatima i onima srednje generacije, a novina pred iduće oktobarske izbore je to da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće istovremeno moći biti poslanik i direktor nekog preduzeća.  

 

(Vijesti.ba, DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!