VIDEO/ Delegat u Domu naroda PSBiH koji je glasao 'protiv'

Bećirović: Bruka i sramota! Prijedlog da se državnim funkcionerima poveća plaća je apsolutno neprihvatljiv

Front30.06.22, 17:02h

Bećirović: Bruka i sramota! Prijedlog da se državnim funkcionerima poveća plaća je apsolutno neprihvatljiv
On smatra licemjernim što je pozicija upućivala bilo kakve prijedloge za izmjenu, budući da je prijedlog ranije usvojen jednoglasno i u Predsjedništvu BiH i u Vijeću ministara BiH

 

 

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Bećirović (SDP) smatra da je prijedlog za povećanje plaće državnim funkconerima sramotan. 

 

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine je, u drugom čitanju, usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu. Od 11 prisutnih delegata, za predloženi zakon je glasalo njih osam, dva su bila protiv i jedan suzdržan.  

 

- To je apsolutno neprihvatljivo. Pokušao sam predložiti posebnu tačku dnevnog reda koja bi se odnosila na to i konkretne zaključke, ali na žalost nije bilo potrebne većine. Tokom rasprave sam vrlo jasno razložio pet zaključaka koji su podrazumijevali stalno i hitno zasjedanje Doma naroda dok se nepravda ne ispravi, ali ni to nije usvojeno - istakao je.

 

Smatra licemjernim što je pozicija upućivala bilo kakve prijedloge za izmjenu, budući da je prijedlog ranije usvojen jednoglasno i u Predsjedništvu BiH i u Vijeću ministara BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još