Na scenu nastupa mlađa i srednja generacija

SNSD prelomio: Za koga sve nema mjesta na kandidatskim listama? Veterani odlaze u penziju

Front30.06.22, 16:47h

SNSD prelomio: Za koga sve nema mjesta na kandidatskim listama? Veterani odlaze u penziju
Liste su, kako tvrde izvori iz SNSD-a, popunjene uglavnom mlađim kandidatima i onima srednje generacije, a novina pred iduće oktobarske izbore je to da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće istovremeno moći biti poslanik i direktor nekog preduzeća

 

 

Na kandidatskim listama SNSD-a za predstojeće izbore neće biti nekih zvučnih partijskih imena iz ranijih izbornih ciklusa.
 
 
Tako na listama za Narodnu skupštinu Republike Srpske i Predstavnički dom Parlamenta BiH, između ostalih, neće biti Dušica Šolaja, Nikola Špirić, Dušanka Majkić, Lazar Prodanović i Sredoje Nović.
 
 
Liste su, kako tvrde izvori iz SNSD-a, popunjene uglavnom mlađim kandidatima i onima srednje generacije, a novina pred iduće oktobarske izbore je to da onaj ko osvoji mandat u parlamentu neće istovremeno moći biti poslanik i direktor nekog preduzeća.  
 
 
Predsjedništvo SNSD-a trebalo bi da sutra zasjedati u Laktašima i da donese konačne odluke o kandidatima za izbore. Tada bi trebalo da bude objelodanjeno ko će biti kandidati za predsjednika Republike i srpskog člana Predsjedništva BiH, a prema nezvaničnim informacijama u te trke će Milorad Dodik i Željka Cvijanović.
 
 
(Glas Srpske, DEPO PORTAL/md)
 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još