Izetbegović ide na megdan Bećiroviću

Na listama SDA nema iznenađenja: Evo ko je kako pozicioniran

Front30.06.22, 12:10h

Na listama SDA nema iznenađenja: Evo ko je kako pozicioniran
Među nosiocima liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, u jednoj od izbornih jedinica, je i aktuelna državna zastupnik, Alma Čolo

 

 

 

Stranka demokratske akcije danas će konačno utvrditi kandidatske liste za predstojeće Opće izbore 2022, piše N1.

 

Predsjednik Stranke, Bakir Izetbegović, kako su i ranije mnogi najavljivali, biće kandidat za člana Predsjedništva iz reda Bošnjaka.

 

Među nosiocima liste za Parlamentarnu skupštinu BiH, u jednoj od izbornih jedinica, je i aktuelna državna zastupnik, Alma Čolo. Na istoj listi su i javnosti dobro poznata imena, Safet Kešo, Bisera Turković. Nosioci listi za Zastupnički dom BiH, uglavnom su aktuelni, bivši zastupnici ili visokopozicionirani članovi Stranke.

 

Nosilac jedne od listi SDA za Parlament FBiH biće aktuelni zastupnik Eldar Čomor. Na listama bi trebali biti također pojedini aktuelni zastupnici u Parlamentu FBiH, ali i drugi funkcioneri SDA, poput aktuelnog načelnika Vogošće, Edina Smajića, aktuelnog premijera FBiH, Fadila Novalića.

 

U Kantonu Sarajevo, primjera radi, SDA listu predvodi Mahir Dević, aktuelni zastupnik u Skupštini, druga na listi direktorica Kliničkog centra u Sarajevu, Sebija Izetbegović, potom Faruk Kapidžić, a četvrti na listi Haris Zahiragić.

 

Rok za predaju lista je ponedjeljak 4.7.2022. do 16 sati.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još