Izmjene zakona

Zvidić traži da se anulira povećanje plata parlamentarcima i ostalim funkcionerima

Front30.06.22, 11:30h

Zvidić traži da se anulira povećanje plata parlamentarcima i ostalim funkcionerima
Prema ovom prijedlogu, svi ostali državni službenici i namještenici, policijski službenici i vojna lica dobili bi zasluženo povećanje plate u skladu sa uvećanom osnovicom

 

 

 

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je u parlamentarnu proceduru Izmjene zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH kojim se anulira i onemogućava povećanje plata parlamentarcima, članovima Predsjedništva, ministrima, savjetnicima i ostalim.


- Očekujem da će Zakon biti usvojen čime bi sistemski onemogućili rast plata funkcionerima - naveo je Zvizdić na Twitteru.


Kako je dalje naveo, ovaj prijedlog zakona zasnovan je na principima ustavnosti, socijalne pravde i političke odgovornosti.


Prema ovom prijedlogu, svi ostali državni službenici i namještenici, policijski službenici i vojna lica dobili bi zasluženo povećanje plate u skladu sa uvećanom osnovicom.


(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!