Dionica duga 36,47 km

Danas se otvara magistralna cesta Neum - Stolac

Hronika30.06.22, 08:43h

Danas se otvara magistralna cesta Neum - Stolac
Otvaranju magistralne ceste prisustvovat će premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača, kao i ministri u Vladi Federacije BiH, po okončanju sjednice Vlade FBiH koja se danas održava u Mostaru

 

 

 

Svečano otvaranje i puštanje u promet magistralne ceste M17.3 Neum – Stolac bit će upriličeno danas u 12 sati na lokalitetu raskrsnice Babin Do.

 

Otvaranju magistralne ceste prisustvovat će premijer Federacije BiH Fadil Novalić, zamjenici premijera Jelka Milićević i Vesko Drljača, kao i ministri u Vladi Federacije BiH, po okončanju sjednice Vlade FBiH koja se danas održava u Mostaru, priopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

 

Ukupna vrijednost projekta je 96.523.354,33 maraka, a sredstva je osigurala Vlada Federacije BiH, i to 20.180.376 maraka iz vlastitih sredstava (proračuna FBiH i sredstava JP Ceste FBiH), te kreditnih aranžmana s međunarodnim financijskim institucijama (kreditna sredstva Svjetske banke i Europske investicijske banke u iznosu od 75.463.246 maraka, te EBRD-a u iznosu od 879.732,33 maraka.

 

Ukupna dužina izgrađene dionice je 36,47 kilometara, navodi se u priopćenju.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!