DANAS VELIKI ROCK DERNEK NA TREBEVIĆU

Svirka samo što nije počela: Srklet, Foxy Head, Almas, Zoster i Zabranjeno pušenje

Kultura02.07.22, 10:38h

Svirka samo što nije počela:  Srklet, Foxy Head, Almas, Zoster i Zabranjeno pušenje
Ono što ovaj festival čini jedinstvenim je koncept sighseeing dolaska na Trebević – legendardnom sarajevskom žičarom! Vožnjom od 2100 metara i pri usponu na 1164 metara nadmorske visine, Sarajevo se vidi kao na dlanu i za svega osam minuta ste na Vidikovcu

 

Prvi julski vikend je u u znaku dobre zabave i svježeg planinskog zraka za građane Sarajeva, ali i turiste koji će Sarajevo doživjeti na jedan poptuno drugačiji način.


Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i brojni partneri u okviru tradicionalnih “Baščaršijskih noći” priređuju dvodnevni muzički program u okviru kojeg će nastupaju domaći ali i bendovi iz regiona. 

 

Plato vidikovca na Trebeviću retvoren je u festivalski prostor sa najsavremenijom muzičkom opremom i velikim stejdžom na kojem danas i sutra svira liga bendova iz BiH i regije. Ono što ovaj festival čini jedinstvenim je koncept sighseeing dolaska na Trebević – legendardnom sarajevskom žičarom! Vožnjom od 2100 metara i pri usponu na 1164 metara nadmorske visine, Sarajevo se vidi kao na dlanu i za svega 8 minuta ste na Vidikovcu.

 

Festival  je se dešava tokom dana (12-19.30h) i prilagođen je i porodičnom izletu, a i ljubimci su dobrodošli. Koncerti su u potpunosti besplatni, a povratna karta za žičaru je 6 km, a planirano je da publika dolazi i vraća se žićarom.

 

 

Danas nastupaju: Srklet, Foxy Head, Almas Zoster, Zabranjeno pušenje 

 

U nedjelju će publika plesati uz  Stereo Bananu, Skroz, al ii regionalne zvijezde Elemental i Brkove. 

 

Niz sponzora  (Staropramen, Bavaria, Ožujsko, RedBull, Sarajevski kiseljak, Jameson, Beefeater i dr) će se brinuti sa osvježenje publike, dok je za hranu zadužen Gastro Pub Fabrika. 


Festival organizira JU Bosanski kulturni  centar, uz partnere: JP Sarajevo, Javna kantonalna ustanova za zaštićena područja, UG Scena, Turističku zajednicu KS, klub Jazzbina, Sarajevo Matinee i druge.

 

Organizator poručuju - dođite, uživajte, pjevajte i plešite!


(DEPO Portla/ka)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još