VIDEO/ samo kilometar od Skenderije

Novi luksuz iznad Sarajeva: Kako se gradi 'Roof Gardens' na obroncima Trebevića, jedan od najprestižnijih objekata u jugoistočnoj Evropi?

Biznis Klub29.06.22, 14:08h

Novi luksuz iznad Sarajeva: Kako se gradi 'Roof Gardens' na obroncima Trebevića, jedan od najprestižnijih objekata u jugoistočnoj Evropi?
Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv

 

 

 

U toku je izgradnja stambeno-poslovnog objekta Roof Gardens na Trebeviću.


Jedinstvena arhitektonska forma u obliku starih gradova locirana na obroncima Trebevića udaljena samo 1.200m od Skenderije.


Roof Gardens pretenduje da postane jedna od najprestižnijih lokacija u jugoistočnoj Evropi, nudeći do sada neviđeni panoramski pogled na olimpijsko Sarajevo.


Roof Gardens je smješten na atraktivnoj lokaciji, u ulici Zlatna Dolina, na krovu grada i samom početku trebevićke šume, što je i bila inspiracija za naziv.

 

roof-gardens-trebevic2


Svojom oktogonskom formom i javnim centralnim trgom odiše tradicionalnim motivima i vanjskim amfiteatrom povezanim šumskim šetalištem sa stogodišnjom austrougarskom kulom Palež. Prostrani životni i zabavni prostori precizno su smješteni otvarajući pogled na široku panoramu od vrha Bjelašnice, preko Ilidže do Baščaršije i Bijele Tabije. Sama forma zgrade predstavlja ravnotežu između okolnog pejzaža inspiriranim borovom šumom i stijenama te pažljivo osmišljenim sadržajima.


Završetak izgradnje je planiran krajem 2023. godine.


U nastavku pogledajte trenutno stanje na gradilištu:

 

 

(Sa-c.net/DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još