FOTO/ GRADIT ĆE SE NA OTOCI U SARAJEVU

Kako će izgledati prva privatna opća bolnica u BiH: Sedam spratova, 10 operacionih sala, 400 uposlenika...

Biznis Klub29.06.22, 11:37h

Kako će izgledati prva privatna opća bolnica u BiH: Sedam spratova, 10 operacionih sala, 400 uposlenika...
Buduća bolnica ima za cilj okupiti zdravstvene stručnjake iz različitih oblasti i biti poželjno mjesto za rad, učenje i usavršavanje ljekara i svih medicinskih profesionalaca drugih profila

 

 

 


Početkom juna u sarajevskoj Vijećnici potpisan je ugovor o saradnji između ASA Bolnice i Međunarodnog Medicinskog Univerziteta u Beču čime je još jednom potvrđena ozbiljnost projekta izrade prve privatne opće bolnice u BiH.


Kako je već ranije izjavio direktor projekta ASA Bolnice doktor Rasim Jusufović, izgradnja bolnice odvija se prema utvrđenom planu, dogovorena lokacija je na Otoci u Sarajevu, a poznato je kako bi bolnica trebala i izgledati.

 

asa-bolnica-prva-privatna-u-bih-2


- Izgradnja bolnice, odvija se prema utvrđenom terminskom planu. Trenutno su u toku radovi na konstrukciji objekta, a završetak gradnje i otvaranje ove visokokvalitetne i tehnološki napredno opremljene zdravstvene ustanove za pacijente planirano je u zadnjem kvartalu naredne godine. Bolnica će biti smještena na 7 spratova, sa kapacitetom 180 bolničkih kreveta, 10 operacionih sala, a osigurati će radna mjesta za oko 400 uposlenika - izjavio je Direktor projekta ASA Bolnice, doktor Rasim Jusufović.

 

asa-bolnica-prva-privatna-u-bih-1


Pored savremene i efikasne zdravstvene usluge za sve bh. građane, jedan od glavnih ciljeva je kreirati okruženje za obrazovanje i usavršavanje mladih ljudi u oblasti zdravstva, kroz najbolje uslove za edukaciju unutar same ustanove te aktivnu saradnju sa bosankohercegovačkim i međunarodnim univerzitetima.

 

asa-bolnica-prva-privatna-u-bih-4


Buduća bolnica ima za cilj okupiti zdravstvene stručnjake iz različitih oblasti i biti poželjno mjesto za rad, učenje i usavršavanje ljekara i svih medicinskih profesionalaca drugih profila.


Ova po mnogo čemu jedinstvena zdravstvena ustanova sa najsavremenijom opremom i vrhunskim stručnjacima, nudit će visokokvalitetnu njegu, sofisticirane specijalističke i dijagnostičke usluge, gdje je pacijent uvijek na prvom mjestu.

 

asa-bolnica-prva-privatna-u-bih-5

 

(Akta.ba/DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 16

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još