nakon dizanja plata političarima za 500 km

Damir Arnaut: Stranke SNSD, SDA, HDZ i DF izglasale su najnemoralniji budžet u istoriji svog nečasnog vladanja!

Front28.06.22, 08:45h

Damir Arnaut: Stranke SNSD, SDA, HDZ i DF izglasale su najnemoralniji budžet u istoriji svog nečasnog vladanja!
“SDA-HDZ-SNSD-DF-Željko Komšić usvojili su Budžet kojim se plate dižu za 100 miliona, naknade 11 miliona, putni troškovi 3,6 miliona, telefoni milion. Plate se političarima dižu za 500 KM mjesečno, a vojnicima i policajcima 80 KM mjesečno. Ovo je najnemoralniji budžet u istoriji njihovog nečasnog vladanja koje će završiti ove godine

 

 

 

 

Povodom činjenice da je jučer Parlament BiH podigao plate političarima za 500 KM, reagovao je Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke.

 

“SDA-HDZ-SNSD-DF-Željko Komšić usvojili su Budžet kojim se plate dižu za 100 miliona, naknade 11 miliona, putni troškovi 3,6 miliona, telefoni milion. Plate se političarima dižu za 500 KM mjesečno, a vojnicima i policajcima 80 KM mjesečno. Ovo je najnemoralniji budžet u istoriji njihovog nečasnog vladanja koje će završiti ove godine.

 

To je sve što treba bilo ko znati o trenutnoj vladajućoj kasti. Već su se počeli pravdati u maniru Fadila Novalića: Nismo mi sebi podigli plate za 500 KM zbog sebe, već da bi vojsci i policiji mogli dići za 80 KM. Nije im, naravno, bilo prihvatljivo da paralelno sa Budžetom u proceduru dostave izmjene koeficijenata za političare, što sam u više navrata predlagao.  Da ne govorimo koliko se moglo pomoći ranjivim kategorijama da su putni troškovi smanjeni, a ne povećani za 3,6 miliona maraka. No, u tom slučaju Izetbegović, Čović, Krišto i svite savjetničke ne bi mogli trošiti po 6.000 KM za dvadesetak minuta VIP salona po bjelosvjetskim aerodromima.

 

Ove stranke su ugasile moral u Institucijama Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da ih građani iz njih na izborima protjeraju." 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još