foto/ novo ruho

U rekonstrukciju uloženo gotovo milion KM: U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizovani objekt Banje Reumal

Hronika27.06.22, 20:57h

U rekonstrukciju uloženo gotovo milion KM: U Fojnici otvoren obnovljeni i modernizovani objekt Banje Reumal
"Banja" je jedini objekat te vrste čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabopokretne osobe, sa prostorom za dječiju rehabilitaciju. Ponovnim otvorenjem ovog objekta svi oni dobijaju adekvatan i moderan prostor za liječenje i oporavak

 

 

 

 

U okviru kompleksa Lječilišta “Reumal” Fojnica, regionalnog lidera u banjskom liječenju i rehabilitaciji danas je otvoren potpuno obnovljen i modernizovan objekat Banja Reumal.

 

U rekonstrukciju je uloženo gotovo milion KM, a u novootvorenoj “Banji” bit će angažovano 50 radnika medicinske struke i drugog osoblja.  Riječ je o objektu koji je zbog svoje specifičnosti liječenja i rehabilitacije teških bolesnika ali i kapaciteta, te stručnog osoblja, od posebnog značaja za Fojnicu, Bosnu i Hercegovinu pa i ovaj dio Evrope.

 

"Banja" je jedini objekat te vrste čiji ukupan kapacitet je 140 kreveta, od kojih skoro 50 kreveta su ortopedski ležajevi za nepokretne i slabopokretne osobe, sa prostorom za dječiju rehabilitaciju. Ponovnim otvorenjem ovog objekta svi oni dobijaju adekvatan i moderan prostor za liječenje i oporavak.

 

reumal-3-jpg

 

Svečanom otvaranju prisustvovao je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić koji je kazao da je u vrijeme koronavirusa bio u kontaktu sa izvršnim direktorom Reumala Alijom Mukačom, te da su razgovorali o planu oporavka od krize. Novalić je dodao da su tada imali problem pomoći turizmu, ali da banjska liječilišta nisu bila uvrštena.

 

reumal-5

- Za stavljanje banjskih liječilišta u taj program pomoći zaslužna je Fojnica i kriza u Fojnici kao i Mukača koji je tražio pomoć od nas. Sve naše banje su dobile pomoć, a Fojnica je bila povod toga - kazao je Novalić.

 

reumal-2

Premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo je rekao da je lijepo u Fojnici vidjeti obnovljen i modernizovan objekat Banja Reumal, te da je još ljepše čuti da se otvara 50 radnih mjesta.

 

reumal-1

 

(Fena/rm)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!