ZAHIRAGIĆ UZVRAĆA NA 'POGLED IZ HRVATSKE'

Dragi susjedi, ne možete imati duple standarde... I na Jadranu, na kojem ljetujem, zabranjeno je po gradu hodati u kupaćem kostimu!

Hronika27.06.22, 20:47h

Dragi susjedi, ne možete imati duple standarde... I na Jadranu, na kojem ljetujem, zabranjeno je po gradu hodati u kupaćem kostimu!
Predlažem vam kao "avangardnom" i ekstremno liberalnom portalu, da upriličite istu ovakvu manifestaciju ispred Zagrebačke katedrale ili na Trgu bana Jelačića, pa ćete vidjeti da ni hrvatsko društvo nije moralno posrnulo do te mjere do koje biste željeli - uzvraća Haris Zahiragić

 

 

Nakon što je portal Index.hr objavio kritički pogled na vikend događaje u Sarajevu, koji su odjeknuli znatno dalje od granica ovog grada i BiH, sa osvrtom novinara Gordana Duhačeka na halabuku koja se podigla zbog eksplicitnog performansa "Together" ispred Narodnog pozorišta i akciju Harisa Zahiragića u "spašavanju javnog morala bh. prijestolnice", nije se dugo čekalo na odgovor mladog i agilnog SDA kadra.

 

Zahiragić uzvraća udarac i na svom Facebook profilu poručuje:  

 

- Poraženi radikalno liberalni krugovi iz Sarajeva, nakon neuspješnog cjelodnevnog ograđivanja i pravdanja za sodomiju koju su javnim novcem priredili Sarajevu, potražili su pomoć iz regiona.


Gdje bi drugo, nego na index.hr?


Tekst je veoma ružan, neistinit i tendenciozan, zato ga neću ni objavljivati, ali ću ovim putem odgovoriti na isti:


Dragi susjedi,


golotinja na javnom mjestu, ganjanje slučajnih prolaznica od strane potpuno golog "umjetnika", javno uriniranje i općenje sa voćem i povrćem, ne može biti umjetnost za javni prostor nigdje, a pogotovo ne u europskom Jerusalemu!


Ukoliko neko ipak želi organizovati takav performans i prisustvovati istom, postoje prostori koji nisu javni trgovi, a kojim se pristupa uz pozivnicu i dobre volje.


Svakako, na Jadranu, na kojem ljetujem, u velikom broju mjesta zabranjeno je hodati po gradu u kupćem kostimu, ne možete imati duple standarde.


Mislim možete, ali evo ne prolazi vam ni kod vaše publike...


Uostalom, predlažem vam kao "avangardnom" i ekstremno liberalnom portalu, da upriličite istu ovakvu manifestaciju ispred Zagrebačke katedrale ili na Trgu bana Jelačića, pa ćete vidjeti da ni hrvatsko društvo nije moralno posrnulo do te mjere do koje biste željeli.


Pozdrav za onaj bolji dio meni izuzetno dragog hrvatskog društva...


P.S. Kako bi novinar ovog članka (dobro ne on, on je LGBT aktivista), urednik ili vlasnik ovoga portala reagovao da potpuno nag Slovenac nasrne na njegovu majku, suprugu ili kćerku nasred javnog gradskog trga?


P.P.S. Niste baš vi neka mjera kozmopolitizma, ipak mi nismo rušili stare mostove i zaštićenu svjetsku baštinu, ali to je posebna tema - zaključuje Zahragić na kraju svog FB odgovora.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 183

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još