video/ reagovao član predsjedništva

Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: 'Svaštarska institucija, u svašta se petlja. RS ide svojim putem!'

Front27.06.22, 20:13h

Dodik o odluci Ustavnog suda BiH: 'Svaštarska institucija, u svašta se petlja. RS ide svojim putem!'
“Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom”, dodao je Dodik

 

 

 


Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te zaključke NSRS u vezi prenosa nadležnosti sa države na entitet Republika Srpska u oblasti pravosuđa, poreza i odbrane, reagovao je Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine rekavši "da RS ide svojim putem" i da će "nastaviti raditi ono što misli da je najbolje za nju".

 

“Ustavni sud BiH nema ništa sa deklaracijama i on bi samo trebalo da razmatra da li su zakoni BiH u skladu sa Ustavom”, dodao je Dodik.

 

Prema njegovim riječima, Ustavni sud BiH je jedna “svaštarska institucija koja pokušava u svašta da se upetlja”.

 

“Meni to djeluje neozbiljno i potpuno izvan prava i Ustava. Deklaracija je akt, deklarativna saglasnost nekog organa, ali oni sebi daju sve za pravo i samo ako je nešto protiv Republike Srpske – odmah imaju pravo na sve”, mišljenja je Dodik, piše RTRS.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 33

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još