FOTO/ OSVETNIČKI SEKSIPIL

Svaka haljina princeze Diane imala je skrivenu poruku: O njima se i danas priča, nijednu nije odabrala slučajno

ŽENA iN24.06.22, 19:49h

Svaka haljina princeze Diane imala je skrivenu poruku: O njima se i danas priča, nijednu nije odabrala slučajno
Eloise Moran, autorica knjige ‘The Lady Di Look Book: What Diana Was Trying to Tell Us Through Her Clothes’, također je uočila kako sadašnji članovi kraljevske porodice modnim izborima odaju počast pokojnoj princezi

 

 

 


Neke od najupečatljivijih modnih kombinacija princeze Diane skrivali su tajna značenja, tvrdi modna stručnjakinja. Gostujući emisiji Lorraine na ITV-u, modna novinarka Eloise Moran analizirala je neke od Dianinih najupečatljivijih odjevnih kombinacija te kazala kako su upravo ti stajlinzi dali naslutiti kako princeza osjećala u trenutku kada ih je nosila.


Novinarka i autorica knjige uočila je skrivene poruke u Dianinim odjevnim kombinacijama uključujući crveni džemper s crnom ovcom i više nego slavnu ‘osvetničku’ haljinu koju je nosila iste noći kada je princ Charles javno priznao preljub.


Eloise, koja je autorica knjige ‘The Lady Di Look Book: What Diana Was Trying to Tell Us Through Her Clothes’, također je uočila kako sadašnji članovi kraljevske porodice modnim izborima odaju počast pokojnoj princezi, piše Daily Mail.

 

 

Crveni džemper s bijelim ovcama, te upečatljivo jednom crnom princeza Diana je odjenula na polo utakmicu 1980. godine. Smatra se kako je Diana namjerno odabrala tu odjevnu kombinaciju, jer se od početka osjećala kao ‘crna ovca’ u kraljevskoj porodici.

 

 

– Diana je u to vrijeme bila novo lice na kraljevskoj sceni i mislim da se zbog toga osjećala čudno i nelagodno, rekla je Eloise u emisiji. Nakon što ju je voditeljica Lorraine upitala je li džemper sa crno ovcom bila namjerna poruka, Eloise je dodala kako je isti taj odjevni komad Diana nosila i kada je šetala sa Sarah Ferguson. ‘Njih dvoje su bili na polo igralištu i pomalo nas to tjera na razmišljanje jesu li se obje tako osjećale’, rekla je Eloise, našalivši se da su one bile ‘dvije nestašne’.


Posjetimo, Diana koje je na polo utakmicu došla gledati svog princa Charlesa kako igra, nosila je džemper Warm & Wonderful na kojem su bile slike bijelih ovčica, a u sredini je bila slika jedne crne ovce.

 

princeza-diana-haljine2

 

Govoreći o još jednom Dianinom legendarnom izgledu, zelenoj haljini na bijele tačkice te s bijelom mašnom oko vrata koju je nosila dok je bila trudna s princom Williamom, Eloise je istaknula kako je to bio ‘njen tipičan izgled’. Fotografija na kojoj trudna Diana u zelenoj tačkastoj haljini korača pomalo spuštenog pogleda, prema riječima ove stručnjakinje, otkriva njeno unutarnje razmišljanje. Naime, Diana se u to vrijeme borila s poremećajem prehrane i bila je pomalo tjeskobna. ”Bila je poznata kao ‘Shy Di’ (sramežljiva Diana) jer je uvijek držala pognutu glavu,’ kaže.


Lorraine je istaknula Dianin utjecajna žensku modu tokom 1980-ih i 1990-ih te činjenicu da je postala ikona stila. ‘Kad je nešto obukla to je jednostavno nestalo, zar ne?,’ rekla je. Eloise je primijetila da je modni stil princeze Diane ušao u eru ‘osvete’ nakon njenog razlaza od princa Charlesa.

 

 

Usredotočujući se na ‘osvetničku haljinu’ koju je nosila 1994. u večeri kada je princ Charles prvi put javno priznao da je počinio preljub, Eloise je primijetila da je princeza u početku nikada nije namjeravala nositi. Umjesto zadivljujuće crnu haljinu naglašenog dekoltea i spuštenih ramena dizajnirala je manje poznata grčka dizajnerica Christina Stambolian, ali Diana je izvorno namjeravala nositi Valentino. Međutim, nakon što je među novinare procurila informacija o njenoj odjevnoj kombinaciji, princeza, koja je ‘voljela element iznenađenja’, umjesto nje je odjenula danas slavnu ‘osvetničku’ haljinu.

 

Obzirom na vrijeme kada ju je odjenula, Lorraine je rekla: ‘Bila je to poruka Charlesu i svijetu.’

 

 


Nakon što je napustila kraljevsku porodicu, Diana je nosila i dizajnerima koji nisu iz Velike Britanije kao što je Versace i iskoristila je svu svoju slobodu. Kada se pojavila u ljubičastoj Versace haljinu s odgovarajućim ljubičastim Jimmy Choo sandalama, prema Eloisinim riječima Diana je razvila ‘internacionalni izgled’. Diana je bila spremnija modnim kombinacijama istaknuti svoju figuru, a nakon razlaza od Charlesa češće je nosila i cipele visokih potpetica. Naime, dok su bili zajedno Diana je to izbjegavala kako ne bi bila viša od njega. ‘Mislim da nije htjela povrijediti njegov ego,’ rekla je Lorraine, a Eloise je dodala: ‘To je bio ultimativni osvetnički potez.’

 

 

(Tportal/DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!