Kandidat opozicije za člana Predsjedništva BiH

Bećirović u Višegradu: Povratnici vlastitim primjerom, unatoč brojnim preprekama i izazovima, obnavljaju multietnički duh BiH

Front24.06.22, 10:28h

Bećirović u Višegradu: Povratnici vlastitim primjerom, unatoč brojnim preprekama i izazovima, obnavljaju multietnički duh BiH
Bećirović je rekao da je upoznat sa činjenicom da se povratnici suočavaju sa nizom poteškoća, diskriminacijom i kršenjem temeljnih ljudskih prava, s obzirom da je lično u više navrata na parlamentarnim zasjedanjima potencirao pitanje zaštite povratnika i osiguranja njihovih temeljnih prava

 

 

Dr. Denis Bećirović, kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH bio je u posjeti Višegradu.


Bećirović je izrazio svoje poštovanje građanima koji vlastitim primjerom, unatoč brojnim preprekama i izazovima, obnavljaju multietnički duh Bosne i Hercegovine u svim njenim krajevima.

 

Kandidat ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine je naglasio da država mora osigurati trajnu, sistemsku pomoć povratnicima, osiguranjem radnih mjesta, prava na obrazovanje i otklanjanjem svih oblika diskriminacije. Samo tako bi se omogućio dostojanstven, siguran život za povratnike i ohrabrile druge, mlađe porodice da se vrate na ognjišta svojih roditelja i predaka.

 

Bećirović je rekao da je upoznat sa činjenicom da se povratnici suočavaju sa nizom poteškoća, diskriminacijom i kršenjem temeljnih ljudskih prava, s obzirom da je lično u više navrata na parlamentarnim zasjedanjima potencirao pitanje zaštite povratnika i osiguranja njihovih temeljnih prava.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 27

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još