FOTO/ Iz MUP-a KS saopštili

Uhapšen 31-godišnji Sarajlija: U stanu na Grbavici pronađeni droga, automatske puške i municija

Hronika23.06.22, 10:43h

Uhapšen 31-godišnji Sarajlija: U stanu na Grbavici pronađeni droga, automatske puške i municija
Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi E.G., u ulici Kemala Kapetanovića

 

 

 

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Uprave policije MUP-a KS jučer su u ulici Kemala Kapetanovića, područje općine Novo Sarajevo, izvršili kontrolu i lični pretres E.G. rođen 1991.godine iz Sarajeva.

 

Tom prilikom je kod E.G. pronađeno: 9 pvc kesica sa patent zatvaračem i logom lista marihuane sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, 2 pvc paketića sa sadržajem NN bijele materije, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu amfetamin-spid i jedan mobilni telefon.

 

droga-marihuana-grbavica

 

Istog dana, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu i pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici su izvršili pretres stana koji koristi E.G., u ulici Kemala Kapetanovića. Tom prilikom je pronađeno i uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzeto:

 

- Jedna pvc kesa, hermetički zavarena, sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu, bruto mase oko 500 grama,
- Tri pvc kesice sa sadržajem suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- Jedna pvc kesica sa patent zatvaračem sa sadržajem NN materije bjiele boje, koja asocira na opojnu drogu spid,
- Jedna rolna pvc folije,
- Jedan aparat za zavarivanje i vakumsko pakovanje pvc folija sa tragovima suhe zeljaste materije,
- Jedna digitalna vaga sa tragovima suhe zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu,
- Jedna automatska puška cal. 7,62 mm, sa skinutim drvenim kundakom,
- Jedna automatska puška sa preklopnim kundakom, cal 7,62 mm,
- Šest pakovanja sa po 20 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedno pakovanje sa 15 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedno pakovanje sa 14 komada metaka cal. 7,62 mm,
- Jedan okvir za automatsku pušku u kojem se nalazi 25 komada metaka cal. 7,62 mm.


O poduzetim mjerama obaviješten je tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E.G. je zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenih krivičnih djela, saopšteno je iz MUp-a KS.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još