Malo ohrabrujućih vijesti

Ovo su cijene pića i hrane u Baškim Vodama: Plaže krcate turistima iz BiH

Lifestyle20.06.22, 12:57h

Ovo su cijene pića i hrane u Baškim Vodama: Plaže krcate turistima iz BiH
Plaže na Jadranu već su pune, počev od Makarske, Tučepa, Podgore, Drvenika, ali i Baške Vode, omiljenog ljetovališta građana Bosne i Hercegovine

 

 

U Hrvatskoj očekuju rekordnu turističku sezonu, a nakon "uspavane" dvije godine zbog pandemije koronavirusa. Plaže na Jadranu već su pune, počev od Makarske, Tučepa, Podgore, Drvenika, ali i Baške Vode, omiljenog ljetovališta građana Bosne i Hercegovine.


Iako se proteklih nekoliko dana uveliko špekuliše da su cijene hrane i pića skoro udvostručene, ekipa Avaza uvjerila se na licu mjesta da to nije tačno.

 

Naime, kafa u strogom centru Baške Vode, u jednom od najprometnijih kafića košta 2,60 KM (10 kuna), dok se u kafićima i restoranima, uz samu plažu može naći i za 2 KM (8 kuna), što je cijena koja je bila i prethodnih godina.


Kada je pitanju piće, cijena sokova se kreće od 3,60 KM (14) do 5,20 KM (20 kuna), zavisno od lokala. Hrana je također pristupačna, opet zavisno gdje se odlučiti da jedete. 

 

Razni omleti kreću se od 13 KM (50 kuna), špageti 15,60 KM (60 kuna), rižoto od 18, 20 KM (70) do 20,80 KM (80 kuna). 

 

Za riblji file oslić potrebno je izdvojiti 20,80 KM (80 kuna), a za oradu 28,60 KM (110 kuna).

 

Cijene smještaja također su ostale iste, zavisno od toga koliko se dana zadržite u hotelu ili privatnom smještaju.

 

Cijene apartmana kreću se do 60 do 80 eura što je u prosjeku 130 KM.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 28

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još