Sindikat jednoglasno usvojio odluku

Jednosatni štrajk upozorenja na Univerzitetu u Zenici svake srijede i petka

Hronika20.06.22, 10:36h

Jednosatni štrajk upozorenja na Univerzitetu u Zenici svake srijede i petka
Štrajk upozorenja će biti održavan svake srijede u jednosatnom trajanju od 10 do 11 sati i svakog petka u jednosatnom trajanju od 13 do 14 sati

 

 

 

Na sjednici Sindikalnog odbora Sindikalne organizacije Univerziteta u Zenici, odžanoj 17. juna, jednogasno je usvojena Odluka o održavanju štrajka upozorenja na Univerzitetu u Zenici.

 

Štrajk upozorenja održavat će se svake sedmice do otpočinjanja i okončanja pregovora po Zahtjevu za izmjene i dopune Kolektivnog ugovora, odnosno dok Sindikalni odbor ne odluči drugačije.

 

Temeljm čl. 86 Kolektivnog ugovora poslovi koji predstavljaju minimum procesa rada u visokoškolskoj ustanovi koji su učesnici u štrajku dužni obavljati za vrijeme trajanja štrajka pa do okončanja ili prekida štrajka su slijedeći:

 

- rukovodilac visokoškolske ustanove i rukovodioci organizacionih jedinica rade svoje redovne poslove u predviđenom radnom vremenu

 

- prorektori, prodekani i administrativno osoblje rade hitne i neophodne poslove sa strankama

 

- tehničko osoblje radi redovne poslove utvrđene pravilnikom o sistematizaciji poslova i radnih zadataka

 

- radnici na održavanju čistoće, minimalno dva radnika i domar, rade redovne poslove predviđene za to radno mjesto

 

- nastavno osoblje i stručni saradnici rade administrativno-tehničke poslove, provode aktivnosti na redovnom i planiranom individualnom i kolektivnom usavršavanju, provode konsultacije sa studentima, održavaju ranije zakazane odbrane završnih radova.

 

Štrajk upozorenja će biti održavan svake srijede u jednosatnom trajanju od 10 do 11 sati i svakog petka u jednosatnom trajanju od 13 do 14 sati.

 

(DEPO PORTAL/md)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!