Ministarstvo finansija SAD-a objavilo

SAD uvele sankcije Marinku Čavari i Alenu Šeraniću

Front06.06.22, 16:39h

SAD uvele sankcije Marinku Čavari i Alenu Šeraniću
Njihove destabilizirajuće aktivnosti ometaju budućnost koju je BiH odabrala u euroatlantskoj zajednici naroda, i sprječavaju zemlju i njene građane da ostvare svoj puni potencijal, navode iz Ambasade SAD-a

 

 

Ministarstvo finansija Sjedinjenih Američkih Država (SAD) stavili su na listu sankcija ove države Marinka Čavaru, predsjednika Federacije Bosne i Hercegovine i Alena Šeranića, ministra zdravlja Republike Srpske.

 

Kako je navedeno u saopštenju Američke ambasade u BiH, to je urađeno zbog njihovih postupaka koji potkopavaju Daytonski mirovni sporazum i demokratske institucije BiH.

 

- Njihove destabilizirajuće aktivnosti ometaju budućnost koju je BiH odabrala u euroatlantskoj zajednici naroda, i sprječavaju zemlju i njene građane da ostvare svoj puni potencijal. Sjedinjene Države će nastaviti koristiti sve svoje ovlasti kako bi pozvali na odgovornost sve one koji potkopavaju Dayton i demokraciju u BiH - saopšteno je iz Ambasade SAD-a u BiH.

 

Na zvaničnoj stranici ministarstva finansija SAD-a navedeni su samo lični podaci i funkcije koje obavljaju Čavara i Šeranić.

 

Čavara je kadar HDZ-a BiH, a Šeranić SNSD-a.

 


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još