zvuči uzbudljivo, zar ne?

Poza 'malj za razbijanje' obećava veći užitak za oba partnera... Pazite, nije za početnika!

DEPO PLUS05.06.22, 19:02h

Poza 'malj za razbijanje' obećava veći užitak za oba partnera... Pazite, nije za početnika!
To može biti i poza koja donosi veliki užitak partneru koji prima ako inače voli da druga strana ima kontrolu

 

 

 

 

Malj za razbijanje, poza u seksu poznata i pod nazivom čekić, nije za one koji su početnici bilo u seksu bilo u tjelovježbi.


Naime, ova poza iziskuje određenu snagu mišića trupa i nogu. Stoga je, čak i za one koji su u odličnoj fizičkoj formi, preporučljivo da naprave nekoliko vježbi otvaranja kukova prije nego što se bace na vrući zadatak, piše Živim.hr.


Što je točno malj za razbijanje ili čekić poza?


Poza čekić zahtijeva dva sudionika koja su poprilično fleksibilna i voljna upustiti se u ovu naprednu seksualnu igru. Inače se poza može primjenjivati i za vaginalnu i za analnu penetraciju. Kako biste zauzeli položaj, partner koji prima treba leći na leđa i lagano podići bedra sve dok se torzo ne odvoji od kreveta. Konačni položaj je nalik položaju pluga u jogi. Partner koji penetrira treba stati iznad raširenih nogu te blago nagnut prema naprijed kako bi mogao penetrirati pod odgovarajućim kutom. Ako kut nije dobar, može se nagnuti još malo prema naprijed i lagano savinuti koljena za lakše održavanje ravnoteže.


Je li položaj siguran?


Ukoliko posjedujete odgovarajuću snagu i fleksibilnost za ovu pozu, onda ona može biti sigurna, iako se oprez preporučuje u svakom slučaju, kao i da tempo ne bude previše brz u tom položaju. Položaj čekića se ne preporučuje osobama koje imaju problema s leđima, naročito ako je ta osoba partner koji prima. Bolna leđa povećavaju rizik od ozljeda tijekom seksa u toj pozi. Uostalom može biti teško zadržati se dugo u tom položaju svakome, neovisno pati li od bolova u leđima ili ne. Za partnera koji prima postoji i rizik da dođe do prevelikog dotoka krvi u glavu, što bi moglo dovesti do nesvjestice. S druge strane, partner koji penetrira može biti izložen riziku od frakture penisa, ovisno o tome pod kojim kutom ulazi.


Koje su prednosti ove poze?


Ključna dobrobit jest to što omogućuje dublju penetraciju, što mnogim ljudima donosi izuzetno velik užitak. Poza čekića omogućuje penetraciju pod raznim kutovima pa, ovisno o tome kako se pokreće partner koji penetrira, to može potaknuti stimulaciju G točke ili prostate. To može biti i poza koja donosi veliki užitak partneru koji prima ako inače voli da druga strana ima kontrolu tijekom snošaja.


Postoje li varijacije ove poze?


Postoje najmanje dvije inačice: preokrenuti čekić i ležeći čekić. Kod preokrenutog čekića, partner koji prima treba stati u položaj psa nagnutog prema dolje, a partner koji penetrira stoji i ulazi odozada. Ležeći čekić počinje tako da partner koji prima leži na leđima savijenih nogu u koljenima, a zatim podiže noge tako da koljena približi licu, dok leđa ostaju na krevetu. Partner koji penetrira kleči okrenut licem prema partneru i ulazi iz tog pravca – partner koji prima može odmoriti i nasloniti noge na ramena partnera koji penetrira ako želi.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!