FOTO/ Danas i sutra u hotelu Hills

Benjamina Karić svečano otvorila Sajam kozmetike i ljepote Beautiful 2022: Masterclassovi, konferencije, edukacije...

ŽENA iN04.06.22, 14:07h

Sajam je izložbeno prodajnog karaktera, a izlaže preko 100 kompanija s područja regije koji će se predstaviti sa preko 300 brendova

 

 

 

Drugi Sajam kozmetike, ljepote, zdravlja i wellnessa Beautiful 2022 jutros je svečano otvoren u hotelu Hills. Čast je pripala gradonačelnici Sarajeva, Benjamini Karić, koja je istakla važnost održavanja jednog ovakvog događaja u BiH. Poželjela je dobrodošlicu svima u Sarajevo, s naglaskom da maksimalno iskoriste sajam sa svim pogodnostima i bogatim sadržajem koji on nudi. 


Prisutne je pozdravila i Elvira Drežnjak, voditeljica marketinga i odnosa s javnošću u kompaniji Sfera d.o.o. Mostar, koja je organizator događaja. Kazala je kako je sajam odlična prilika za sve posjetioce, stručnjake iz beauty svijeta, ali i krajnje korisnike, te kako su za 2 dana sajma priredili zaista bogat i inovativan program. 


Sajam je izložbeno-prodajnog karaktera, a izlaže preko 100 kompanija s područja regije koji će se predstaviti sa preko 300 brendova. Sajam je odlična prilika za sve ljubitelje kozmetike i ljepote, prostire se na 8000 m2, a održava se 4. i 5. juna. Radno vrijeme sajma je od 10:00 do 20:00, a ulaz je besplatan. 


Masterclassovi u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar: make up artist Dušan Lazić Laza, make up artist Ines Jarak, wellness edukator Peđa Filipović.


Matserclasovi u organizaciji izlagača: Soft ombre by Smaragda Jaganjac, Montibelo i red cat veliki masterclassovi za frizere, masterclass Irfan Tepić i Saja Majstor za berbere, Nail art by Amela Jahić – Magnetic nails d.o.o.


Edukacije sajma: Nevena Marjanović: ”Look & learn seminar za nail artiste”, ”Ice body sculpting edukacija by Adna Helić”, ”Black professional line & dandy edukacija – Enrico Delorenzi i Kristina Jukić”, ”Cleopatra (egipatska depilacija) Maja Tufekčić”, ”Henna Brows”, ”Lash Lift”, ”Suhi pedikir”, ”Short modern crop, long pompadour & faded pixie – Enes Dogan”.


Besplatne konferencije za sve posjetioce: konferencija ”Nutricionizam: prehrana i zdravlje”, konferencija ”DentBiH: oralno zdravlje i estetika u dentalnoj medicini”.

 

Besplatne edukacije za sve posjetioce: Duško Škorić: ”Efikasno rješavanje reklamacija”, Sead Nunić: ”Bio jednom jedan frizer”, Druženje: ”Žene savremenog doba”, predavanje ”Estetsko uljepšavanje žena – saznajte sve ono što vas interesuje”, Ljiljana Mijatović: ”Popularni efekat strelice, riječ više o ljepilu”, Meliha Alić: ”Priprema klijenta za tretmane lica”.

 

Na glavnoj bini sajma će tokom dva dana biti upriličen konstantni program, razne edukacije, prezentacije i show, sa nagradnim igrama svakih sat vremena, a sve posjetioce očekuju i odlični sajamski popusti. Kompanije Frizer land d.o.o., LNB Trade d.o.o., te Tombolo komerc pripremaju spektakularne masterclassove za hair industriju, a savez frizera u BiH na čelu sa predsjednikom saveza Saninom Fazlićem pripremaju show na kojem će predstaviti frizure sa svjetske scene.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!