FOTO/ Ko je ovdje pretjerao?

Lidija Bačić ispred sarajevske Katedrale nastupila u mini haljini, Gradsko vijeće oštro osudilo nastup

Hronika03.06.22, 09:16h

Lidija Bačić ispred sarajevske Katedrale nastupila u mini haljini, Gradsko vijeće oštro osudilo nastup
Mnogi građani su smatrali kako je izbor pjevačice bio neukusan s obzirom na to gdje je pjevala, međutim, bilo je i onih koji su je branili, govoreći da ima pravo obući šta želi i da joj haljina dobro stoji

 

 

Hrvatska pjevačica Lidija Bačić i bh. pjevač Fatmir Sulejmani predstavili su pjesmu "Sjaj" na platou ispred Katedrale Srca Isusova u Sarajevu.

 

Osim pjesme, pažnju je privukao outfit pjevačice iz Splita. Lidija je, iako je nastupala ispred katedrale, obukla mini haljinu s dubokim dekolteom. 

 

Mnogi građani su smatrali kako je izbor pjevačice bio neukusan s obzirom na to gdje je pjevala, međutim, bilo je i onih koji su je branili, govoreći da ima pravo obući šta želi i da joj haljina dobro stoji.

 

Tim povodom oglasili su se klubovi vijećnika u gradskom Vijeću grada Sarajeva.

 

lidija-bacic-katedrala1

 

- Katedrala Srca Isusova jedan je od nacionalnih spomenika Bosne i Hercegovine, gradskih simbola i stub duhovnog života katoličkog stanovništva u Sarajevu. Ona govori o kulturi mjesta u kojem se nalazi i stoljećima je posjećuju ljudi iz svih krajeva svijeta i svih religija - istaknuto je u saopstenju te su oštro osudili spomenuti nastup i pozvali nadležne organe da u buduće pravovremeno reagiraju.

 

- Klubovi vijećnika Naroda i pravde, SDP BiH i Naše stranke u Gradskom vijeću smatraju da je neprimjereno našu kulturnu baštinu koristiti kao pozadinu za estradne potrebe. Dostojanstvo jednog naroda čuva se i zaštitom integriteta njegovih spomenika. Oštro osuđujemo i pozivamo nadležne organe da pravovremeno reagiraju i u skladu sa zakonom, opomenu i sankcionišu učesnike - zaključeno je.

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 166

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još