emotivni oproštaj od segmedine srna bajramović

Mašić objavio fotografiju: Rekla si mi tada- ‘Maške, hajde da se slikamo nas dvoje. Nismo dugo’... Ni pomislili nismo...

Hronika31.05.22, 12:31h

Mašić objavio fotografiju:  Rekla si mi tada- ‘Maške, hajde da se slikamo nas dvoje. Nismo dugo’... Ni pomislili nismo...
Nedostajat će nam i njen gubitak teško će biti nadomjestiti. Njenoj rodbini, prijateljima, kao i Socijaldemokratskoj partiji BiH upućujemo izraze iskrenog saučešća

 

 

 

Smrt Segmedine Srne Bajramović težak je gubitak za Sarajevo, ali i za cijelu BiH. Isticala se i kao medijska radnica i kao političarka svojom izvrsnošću, šarmom, karizmom, inteligencijom i elokvencijom. Bila je primjer kakva javna ličnost, pogotovo političarka treba biti. Nama, u Našoj stranci, bila je prije svega dobra prijateljica, saborkinja i iznad svega čovjek.

 

U Skupštini Kantona Sarajevo i u Domu naroda FBiH bila je kolegica zastupnicama i zastupnicima Naše stranke i saradnja s njom bila je izrazito kvalitetna, obilježena iskrenošću i poštenjem kojim je zračila.

 

Nedostajat će nam i njen gubitak teško će biti nadomjestiti. Njenoj rodbini, prijateljima, kao i Socijaldemokratskoj partiji BiH upućujemo izraze iskrenog saučešća.

 

Njen kolega iz SDP-a Saša Magazinović kazao je kako je smrt Srne-Bajramović “nenadoknadiv gubitak”.

 

“Draga Segmedina, neka ti je laka zemlja bosanskohercegovačka”, poručio je Magazinović.

 

Britanski ambasador Matthew Field kazao je kako je “tužna vijest o smrti cijenjene parlamentarke i novinarke”, te je dodao kako je u mislima sa njenom porodicom i kolegama.

 

Glumac Nermin Turić je na zvaničnom Twitter profilu zaželio “da počiva u miru”.

 

Njen zastupnički i javni angažman ostat će upamćen po konstruktivnom i odgovornom pristupu, te visoko profesionalnom odnosu prema društvenim dužnostima.

 

U ime Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, porodici Segmedine Srne-Bajramović upućujemo izraze podrške i suosjećanja”, poručili su iz SDA.

 

- Duboko smo ožalošćeni viješću da nas je napustila skupštinska zastupnica, dugogodišnja novinarka i urednica Segmedina Srna-Bajramović. Njen zastupnički i javni angažman ostat će upamćen po konstruktivnom i odgovornom pristupu, te visoko profesionalnom odnosu prema društvenim dužnostima. U ime Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, porodici Segmedine Srne-Bajramović upućujemo izraze podrške i suosjećanja - stoji u telegramu saučešća koji je uputio Klub zastupnika SDA u Skupštini KS.

 

Stranački kolega Damir Mašić oglasio se na svom Facebook profilu.

 

“Posljednji pozdrav draga moja drugarice Segmedina. Prije tačno dvije sedmice je ova fotografija nastala na jednoj od niza zajedničkih aktivnosti u SDP-u. Rekla si mi tada: ‘Maške, hajde da se slikamo nas dvoje. Nismo dugo’. Ni pomislili nismo da će nam to biti ujedno i posljednja zajednička fotografija… Uvijek si bila nevjerovatno snažna i hrabra žena, draga Segmedina, a u isto vrijeme vedra i nasmijana. Takvu ću te i pamtiti”, napisao je Mašić.

 

 

Ministar saobraćaja KS i predsjednik KO SDP-a Sarajevo Adnan Šteta izrazio je najiskrenije saučešće porodici Segmedine Srne.

 

“Tvoja posebnost će zauvijek ostati u srcima svih nas koji smo te poznavali. Riječi je premalo. Ostat ćeš upamćena kao naša istinska drugarica, vedro lice i pravi primjer kako se djeluje za bolje i drugačije sutra. Sa velikom tugom, porodici naše Segmedine upućujem najiskrenije saučešće”, napisao je Šteta.

 

 

Skupština i Vlada KS: In memoriam Segmedina Srna-Bajramović

 

Povodom iznenadne smrti zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo Segmedine Srna-Bajramović, rukovodstva i članovi Skupštine i Vlade KS izražavaju beskrajnu tugu i zatečenost ovom tužnom i neočekivanom viješću.

 

“Naša kolegica - zastupnica Srna-Bajramović preminula je danas u 49. godini. Nenadoknadiv je to gubitak za sve nas, naš Kanton, ali i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Uvijek je bila odmjerena, smirena, taktična, uviđavna..., pa i onda kada bi s posebnim žarom iznosila svoje stavove o temama koje su bile važne običnim ljudima, jer je baš takve doživljavala svojim. Neka joj je laka zemlja bosanska”, ističu u posljednjem pozdravu njene kolege iz Skupštine i Vlade KS, te porodicama Srna i Bajramović iskazuju riječi najdubljeg saučešća i suosjećanja.

 

Rođena je 05. januara 1973. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, te Fakultet političkih nauka. Bila je udata i majka dva sina.

Široj javnosti bila je poznata po 19-godišnjem angažmanu u različitim TV projektima.

Bila je novinarka i urednica na Televiziji BiH i RTV Federacije BiH.

Od ulaska u politiku, bila je članica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u kojoj je obnašala dužnost potpredsjednice Glavnog odbora SDP-a.

Pored funkcije zastupnice u Skupštini Kantona Sarajevo, bila je i delegatkinja u Federalnom parlamentu.

O terminu održavanja Komemorativne sjednice Skupštine KS javnost će biti blagovremeno informisana.

 

 

Emotivan status objavila je Arijana Memić, također zastupnica u Skupštini KS.

 

Odavno mi nije osvanuo teži dan.

 

Draga Segi…

Čast je bila poznavati te, razgovarati s tobom, družiti se. Čini mi se da smo najviše razgovora obavile onako u prolazu, po par minuta, ali i tih par minuta bilo je dovoljno da mi daš korisne savjete.
Govorila si mi uvijek da ma koliko život težak bio, ma s čim se borili, budi nasmijana. Sačuvaj svoj osmijeh i neka ga svi vide.
 
Baš poput mene i ti si posmatrala život na neki poseban način. A tvoj predivni osmijeh, bio je tvoj najljepši ukras.

Draga moja Segi…

Ako mogu reći da mi je neko bio uzor na ovom svijetu, onda si to ti. Hvala ti za zagrljaj, poljubac i riječi podrške koje dobih sinoć.

Hvala ti za sve što si učinila za mene i moju porodicu. Hvala ti na pravednosti, na iskrenosti, hvala ti što si nam pokazala kako treba živjeti na dunjaluku. Kako ostati velik’, dostojanstven. Do nekog ponovnog susreta, na nekom ljepšem mjestu…

Ostavila si neizbrisiv trag u mom životu i zauzela posebno mjesto u mome srcu.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook