Predsjednik NiP-a opleo po Džaferoviću

Konaković: Ne dozvoljava SDA, tamo gdje nije vlast, da se popravlja i mijenja... Samo su svoje pravo lice pokazali

Front29.05.22, 19:49h

Konaković: Ne dozvoljava SDA, tamo gdje nije vlast, da se popravlja i mijenja... Samo su svoje pravo lice pokazali
Kad smo donosili set antikoruptivnih propisa u Kantonu Sarajevo zastupnici iz SDA su svaki put tražili da čekamo više nivoe vlasti. Federaciju i državni nivo, a tamo su svu moć isporučili HDZ-u i SNSD-u. Isporučili su moć iza koje su se sakrili jer se njima ništa u ovoj zemlji ne mijenja, napisao je Konaković

 

 

 

Nakon što je Šefik Džaferović, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zatražio od Ustavnog suda BiH ocjenu ustavnosti o kontroli javnih nabavki u svim institucijama čiji je osnivač Kanton Sarajevo, oglasio se i Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde (NiP).

 

Konakovićevu objavu na Facebooku prenosimo u cjelosti:

 

- Džaferović je uputio apelaciju Ustavnom sudu jer je Vlada Kantona Sarajevo donijela Uredbu kojom se proces javnih nabavki čini mnogo transparentnijim i uvode se dodatne i stroge kontrole. 

 

Nijedno slovo Zakona o javnim nabavkama nije problematizirano, nije mijenjano jer ne može naravno, nijedan član Uredbe nije u suprotnosti sa Zakonom, al’ smeta Džaferoviću i njegovoj stranci. 

 

Apelira jer, kako kaže, tako nije na državnom nivou, nije ni na Federaciji, nije ni u kantonima gdje vlada SDA/DF koalicija sa svojim partnerima. 

 

Znamo svi da ne valja, da Zakon nije dobar, da pogoduje stranačkim tajkunima, svjedočimo skandalima i koruptivnim aferama koje proizvodi, al’ ne dozvoljava SDA tamo gdje nije vlast da se popravlja i mijenja. 

 

Kad smo donosili set antikoruptivnih propisa u Kantonu Sarajevo zastupnici iz SDA su svaki put tražili da čekamo više nivoe vlasti.  Federaciju i državni nivo, a tamo su svu moć isporučili HDZ-u i SNSD-u. Isporučili su moć iza koje su se sakrili jer se njima ništa u ovoj zemlji ne mijenja. 

 

Ima jedna teza koju često čujem, jedno pitanje. Kad govorimo o stanju u državi često se pitamo zašto ne uredimo kako treba kantone u kojim nema Dodika i Čovića?  Ko nam smeta da sredimo TK, USK, ZDK, BPK, KS? Jasno je potpuno, smeta nam SDA sa svojim satelitima. 

 

Apelirali su ljudi na Uredbu koja je efikasna i suštinska borba protiv korupcije. Uredbu zbog koje se danas, pored ostalih propisa, u Sarajevu postavlja pitanje otkud vam pare, umjesto gdje su pare? 

 

Podsjećam da su donijeli propis po kojem se ni cigla u Sarajevu ne može pomjeriti bez dozvole HDZ ministra, famozna Komisija nezakonito je zabranila svaki projekat koji nema saglasnost pomenutog. 

 

Apelirali na zakone kojim se uređuje sistem jer nisu dobili 20 kg printanog materijala. Apelacije slali na budžet, zaustavljali sve što su mogli. Jesu možda malo usporili, ali nisu zaustavili i nikad neće. Samo su svoje pravo lice pokazali, a to je zaista bio naš primarni cilj. 

 

Zato smo mi motivisani kao nikad da ovu koruptivnu družinu kojoj je stranka mnogo važnija od države i naroda pošaljemo tamo gdje im je mjesto! - napisao je Konaković.

 

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 111

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još