NIJE ŠALA! MAGAZIN STAV OBJAVIO NEVJEROVATNU LISTU

'Jer ga narod voli', 'jer mu obrazi ne crvene', 'jer se ne češlja kao Tito': 101 razlog zašto glasati za Bakira Izetbegovića!

Front28.05.22, 15:33h

'Jer ga narod voli', 'jer mu obrazi ne crvene', 'jer se ne češlja kao Tito': 101 razlog zašto glasati za Bakira Izetbegovića!
Među “101 razlogom” mnogo ih je direktno fakturisano Izetbegovićevom protukandidatu Denisu Bećiroviću, a autori su otišli toliko daleko da su kao razlog zašto dati glas lideru SDA naveli i “jer mu obrazi ne crvene kao semafor dok priča” i “jer se ne češlja kao Tito”

 

 

 

 

I dok se na jednoj strani spekuliše zašto još uvijek nema zvanične potvrde kandidature Bakira Izetbegovića za člana Predsjedništva BiH na ovogodišnjim izborima te da li će se lider SDA na koncu povući iz utrke, na drugoj strani, tačnije na stranicama magazina Stav, izašla je lista sa 101 razlogom - zašto treba glasati upravo za Bakira Izetbegovića?!
   

Iako na prvu sve djeluje kao šala, redakcija ovog magazina, inače veoma bliskog Stranci demokratske akcije, ponudila je svojim čitateljima i stranačkim simpatizerima "Odgovor na predizborni upitnik", kojim je faktički potvrdila Izetbegovićevu kandidaturu te se potrudila i da istu detaljno "argumentuje" sa 101 stavkom zbog čega glasači u oktobru trebaju zaokružiti upravo lidera SDA.


Među “101 razlogom” mnogo ih je direktno fakturisano Izetbegovićevom protukandidatu Denisu Bećiroviću, a autori su otišli toliko daleko da su kao razlog zašto dati glas lideru SDA naveli i “jer mu obrazi ne crvene kao semafor dok priča” i “jer se ne češlja kao Tito”.


Osim toga, među razlozima se našle i sljedeća argumentacija: Jer je Bakir Izetbegović “vidio svijeta”, “predriblao Dušanku Majkić”, “jer ga mrze u Beogradu i ne vole u Zagrebu”, “jer ga vole od Istanbula do Kuala Lumpura”, “jer mu je Tayyip i prijatelj i brat”, “jer valja pregovarati s Čovićem i Dodikom i zadržati zdrav razum”, “jer SDA nije skupina interesa”, “jer ga voli narod”, “jer je već pobjeđivao na izborima”, “jer valja Bosnu sačuvati”, “jer nije DIF-ovac” i mnogi drugi.


Uostalom, pročitajte sami!

 

101-razlog-za-bakir-izetbegovic

 

 

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 155

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još