Znali da im se razgovori prisluškuju

Memić i Dragičević o šifri 'Tufahija': Dragičević ekskluzivno o advokatu Nobilu

Hronika28.05.22, 14:02h

Memić i Dragičević o šifri 'Tufahija': Dragičević ekskluzivno o advokatu Nobilu
Memić je kazao da su nekada on i Dragičević na Plavoj vodi jeli tufahiju i da je zbog toga izabrana kao kodni naziv jer kako je objasnio da se njihovi razgovori prate i prisluškuju

 

 

Davor Dragičević Muriz Memić očevi Davida i Dženana, otkrivaju kako su komunicirali u šiframa te kako je Muriz pomogao Davoru u slučaju Nobilo.

 

Muriz Memić je objasnio kako je Dragičeviću pomogao kada je dobio informaciju o advokatu Anti Nobilu.

 

“Bila je situacija kada su trebali Ante Nobilo da izdaju Davora, ja sam dobio informaciju samo sam nazvao Davora i rekao Tufahija. Tufahija je bila Travnik, na pola puta Davoru i meni. On iz Banjaluke u Travnik, ja iz Sarajeva i rekao mu šta da radi”, pojasnio je Memić.

 

Memić je kazao da su nekada on i Dragičević na Plavoj vodi jeli tufahiju i da je zbog toga izabrana kao kodni naziv jer kako je objasnio da se njihovi razgovori prate i prisluškuju.

 

Dragičević je detaljnije pojasnio o čemu se radilo:

 

“Prilikom sastavljanja advokatskog tima, meni je sve bilo jasno i sumnjivo. Pitao sam Ifeta Ferageta - tebi jedino vjerujem, budi s njima mjesec, dva da potvrdiš moje sumnje. Rekao je - ne brini i vrlo brzo smo razotkrili njihove prave namjere. Išlo se ka tome, vi dobro znate koga sam optužio da su otmičari, da su držali moje dijete i na kraju nasiličkim utopljenjem udavili moje dijete”, kazao je Dragičević.

 

Kako je Dragičević kazao, sve je bilo urađeno s ciljem da se spasi vrh entiteta Republika Srpska te da Milorad Dodik, lider SNSD-a o svemu sve zna a da je cilj sa Nobilom, kako Dragičević kaže, da se on i njegova porodica i borba uprlja i zaustavi.

 

15. juna će Dragičević, kako je ekskluzivno najavio, na sud sa Antom Nobilom.

 

 

(N1, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još