FOTO/ Šteta i Kovač obišli gradilište

Počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnica prema Bjelašnici

Hronika27.05.22, 14:50h

Počeli radovi na rekonstrukciji saobraćajnica prema Bjelašnici
Saobraćajnica će biti obnovljena u dužini od 750 metara, a rok za izvođenje radova je 60 dana. Radovi su počeli i na dionici Bijele Vode-Šabići, u dužini 810 metara, a završetak se očekuje za 75 dana

 

 

Prema planu Direkcije za puteve, ove godine se nastavlja obnova regionalnog puta R442a Hadžići-Igman-Krupac, a ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve Selmir Kovač obišli su gradilište na dionici tog puta.

 

- Prošle godine završeni su značajni radovi na toj saobraćajnici, obnovljene su određene dionice, izgrađen kružni tok. Ove godine nastavljamo od dionica koje su završene, dalje prema Krupcu - rekao je ministar Šteta.

 

bjelasnica-radovi-na-putu

 

Saobraćajnica će biti obnovljena u dužini od 750 metara, a rok za izvođenje radova je 60 dana.

 

Radovi su počeli i na dionici Bijele Vode-Šabići, u dužini 810 metara, a završetak se očekuje za 75 dana.

 

bjelasnica-put

 

- Iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo ističu da će, i ove kao i prošle godine, biti izvršena rekonstrukcija značajnog broja saobraćajnica u svim općinama kantona - saopćeno je iz Službe za pres i protokol KS. 

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!