Osumnjičeni od ranije poznat pravosudnim organima

FUP u operativno-taktičkoj akciji 'Omerta': Uhapšena jedna osoba

Hronika27.05.22, 14:43h

FUP u operativno-taktičkoj akciji 'Omerta': Uhapšena jedna osoba
Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u BPK koje spomenuta osoba koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela

 

 

 

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP), pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Bosansko-podrinjskog kantona (BPK), realizovali su operativno-taktičku akciju "Omerta“ zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela - lihvarstvo.

 

Postupajući po naredbi Općinskog suda u Goraždu, policijski službenici FUP-a su nakon primopredaje označenog novca lišili slobode osobu inicijala B.H. (1972) iz Goražda.

 

Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine na više lokacija u BPK koje spomenuta osoba koristi, kojom prilikom je pronađena veća količina novca, pištolj, puška, veća količina municije, sim kartice, mobilni telefonski aparati, dvije vage za precizno vaganje, radio stanica, kao i drugi dokazi koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

 

Osumnjičeni je od ranije poznat pravosudnim organima.

 

On se sumnjiči da je određeni vremenski period, u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, davalo zajmove uz ugovaranje nesrazmjerne imovinske koristi.

 

Osoba lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u službenim prostorijama FUP-a u zakonskom roku biti predana u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu BPK uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

 

Operativne aktivnosti provedene su u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a BPK, saopćeno je iz FUP-a.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!