ZA POZORIŠNE PREDSTAVE I POSJETE MUZEJIMA

Poklon Vlade KS: Besplatni vaučeri svim mladim Saralijama koji u ovoj godini pune 18 godina

Kultura25.05.22, 18:46h

Poklon Vlade KS: Besplatni vaučeri svim mladim Saralijama koji u ovoj godini pune 18 godina
Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić kazao je da će biti ponuđeni dobri programski sadržaji za naše sugrađane koji stiču punoljetstvo

 

 

 

 

Svi mladi u Kantonu Sarajevo sa napunjenih 18 godina od Vlade Kantona Sarajevo dobit će vaučere za tri besplatne pozorišne predstave i tri posjete muzejima u Kantonu Sarajevo.


Inicijativu za dodjelu vaučera mladima pokrenula je zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Vildana Bešlija, a interresorno će je realizirati Ministarstva za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS i Ministartvo kulture i sporta.


- Dodijelit ćemo poklon bon za oko 4.000 mladih osoba koje u ovoj godini pune 18 godina, u cilju promocije posjeta kulturnim institucijama u Kantonu Sarajevo. Nadam se da će ova inicijativa imati podršku i ubuduće, kao i da je to jedno novo poglavlje za mlade ljude - istakla je zastupnica Bešlija.


Ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade KS Aleksandra Nikolić kazala je da je inicijativa izvrsna i da treba potaknuti mlade na razmišljanje, kaka da budu aktivni dio društva.


- Nadamo se da će ovaj skroman dar biti adekvatan poklon za naše mlade sugrađane, na njihov 18. rođendan, kao i da će im biti od koristi. Nastojat ćemo da ovo bude jedna od stalnih aktivnosti, koja će biti planirana budžetom svake godine - poručila je ministrica Nikolić.


Vaučeri će biti dodijeljeni za posjete Narodnom pozorištu, Pozorištu mladih, SARTR-u, Zemaljskom i Historijskom, te Muzeju ratnog djetinjstva.

 

vlada-ks-vauceri


Ministar kulture i sporta KS Samir Avdić kazao je da će biti ponuđeni dobri programski sadržaji za naše sugrađane koji stiču punoljetstvo.


- Zahvalio bih, prije svega, našim javnim ustanovama, direktorima i uposlenicima, na spremnosti da na najbolji način prezentiraju svoje sadržaje mladima, kao i da im budu dostupni za svaki vid komunikacije. Zahvaljujem i zastupnici Bešlija na ovoj značajnoj i korisnoj inicijativi - izjavio je ministar Avdić.


Premijer KS Edin Forto je kazao da je za poklon bonove Vlada izdvojila 70.000 KM.


- Ako postoji nešto lijepo zbog čega se bavimo ovim poslom, to su ovakve aktivnosti. Nadamo se da će to biti posjete koje će mladi pamtiti, a možda biti i podstrek da češće posjećuju kulturne ustanove - kazao je premijer Forto.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!