foto/ šta vi mislite, jesu li iste?

Nevjerovatna sličnost: Konstrakta ima dvojnicu u Sloveniji, vrlo svestranu ličnost

Showbizz22.05.22, 17:30h

Nevjerovatna sličnost: Konstrakta ima dvojnicu u Sloveniji, vrlo svestranu ličnost
Kako je Konstraktu upoznala publika daleko izvan granica njene zemlje, otkriveno je da u Sloveniji živi njena dvojnica

 

 

 

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Euroviziji postigla je veliki uspjeh i zauzela visoko peto mjesto. Konstrakta je svojom pojavom i nastupom osvojila publiku širom Evrope. Mnoge je zadivio njen specifičan stil i umjetnički izraz.


Međutim, njena popularnost omogućila joj je i da otkrije kako izgleda njena dvojnica. Naime, prema naučnim istraživanjima svaka osoba na svijetu ima bar još sedam osoba koje izgledaju kao da su njihovi jednojajčani blizanci. Ali mnogi u toku života ne upoznaju svog dvojnika.


Kako je Konstraktu upoznala publika daleko izvan granica njene zemlje, otkriveno je da u Sloveniji živi njena dvojnica.

 

 

Riječ je o Jerci Legan Cvikl, svestranoj javnoj ličnosti u Sloveniji. Jerci pored toga što je antropolog i doktor nauka, bavi se i novinarstvom i publicistikom. Kako prenose mediji, Jerca Legan Cvikl je nedavno objavila monografiju “Crna umjetnost”, o historiji slovenačkog štamparstva, ali i trenutno radi na četiri knjige. Devedesetih se bavila novinarstvom, a 2009. godine doktorirala je na Fakultetu za humanističke nauke u Kopru. Bavi se i glumom.

 

(Azra, DEPO PORTAL/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!