predsjednik nip-a na facebooku

Konaković: Po prvi put građani će imati priliku da izaberu člana Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka

Hronika20.05.22, 07:59h

Konaković: Po prvi put građani će imati priliku da izaberu člana Predsjedništva koji okuplja nikad snažniji i raznovrsniji blok stranaka
Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu. Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki

 

 

 

Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde oglasio se sinoć na društvenim mrežama. Konaković je u svojoj objavi otkrio nekoliko detalja s pregovora o podršci zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništvo BiH.

 

- Pregovori o zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH u ime ujedinjenog opozicionog bloka su privedeni kraju. Osigurana je široka podrška bloka opozicionih stranaka koja trasira put pobjedi našeg kandidata.

 

Bosna i Hercegovina će kandidaturom i izvjesnom pobjedom kandidata ujedinjene opozicije dobiti novi zamah i novu, svježu perspektivu. Podrška zajedničkom kandidatu zasniva se na transparentnoj saradnji, jasnoj viziji i uvažavanju glasa građana i građanki.

 

Do kraja sedmice odluke će se formalizirati na sjednicama organa političkih partija i stranaka. Zajednički kandidat obratit će se javnosti u subotu na press konferenciji u zgradi Parlamenta BiH sa početkom u 14 sati.

 

Tom prilikom obratit će se i predsjednici političkih subjekata koji podržavaju zajedničkog kandidata - poručio je Konaković.

 

Kompletan status čitajte u nastavku.

 

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 70

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još