Dok se čeka zvanična objava 'trojke'

NES: Jednoglasna odluka o podršci Denisu Bećiroviću

Front19.05.22, 17:08h

NES: Jednoglasna odluka o podršci Denisu Bećiroviću
Očekuje se da će Bećirović (SDP) biti kandidat SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde te izvjesno i Fuada Kasumovića iz Zenice

 

 



Predsjedništvo Narodnog evropskog saveza Bosne i Hercegovine (NES BiH) na današnjoj sjednici jednoglasno je donijelo odluku da podrži zajedničkog kandidata opozicije za člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

 

“NES BiH će sa strankama opozicije potpisati koalicioni sporazum kada je u pitanju podrška zajedničkom kandidatu za člana Predsjedništva BiH”, navode iz ove stranke.

 

Poručuju da je Denis Bećirović kredibilan kandidat s potrebnim političkim iskustvom, koje je neophodno za sve integracijske i reformske procese kojima teži Bosna i Hercegovina, kao i za postizanje prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva punopravnog članstva u NATO i Evropsku uniju.

 

Predstavnici stranke danas će i formalno predati prijavu za nastup NES-a na svim nivoima vlasti, saopćeno je iz NES-a.

 

Očekuje se da će Bećirović (SDP) biti kandidat SDP-a, Naše stranke, Naroda i pravde te izvjesno i Fuada Kasumovića iz Zenice.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još