Poznati njemački trgovački gigant

Lidl definitivno ne napušta BiH: Objavili konkurs za zapošljavanje u Sarajevu

Biznis Klub19.05.22, 16:39h

Lidl definitivno ne napušta BiH: Objavili konkurs za zapošljavanje u Sarajevu
Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara, i to u Sarajevu, Banjaluci, Brčkom, a spominjali su se objekti i u Živinicama

 

 

Iako se mislilo da bi Lidl mogao otići iz BiH i prije nego je firma otvorila svoje poslovnice, poznata Njemačka kompanija je raspisala nove konkurse za zapošljavanje.

 

Konkurs je raspisan za tri pozicije, tačnije dvije su vezane za IT sektor i jedna za odjel ljudskih resursa. Mjesto rada je Sarajevo.

 

Podsjetimo, Lidl je registrovan i u Banjaluci te Brčkom.

 

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara, i to u Sarajevu, Banjaluci, Brčkom, a spominjali su se objekti i u Živinicama.

 

Portal Tuzlainfo objavio je juče da bi jednu trgovinu Lidl mogao otvoriti i u Srebreniku. Kako prenosi ovaj portal, predstavnici Lidla su još prije nekoliko mjeseci ušli u pregovore o kupovini privatnih zemljišta od građana ovog grada, koji sada čekaju povratnu informaciju da li je njihova lokacija odabrana kao odgovarajuća.

 

(Oslobodjenje.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još