FOTO/ STIGAO U BIH

Više skladište, nego prodavnica: Zavirite u prvi objekat ruskog trgovačkog lanca 'Mere' nadomak Sarajeva

Biznis Klub18.05.22, 19:59h

Više skladište, nego prodavnica: Zavirite u prvi objekat ruskog trgovačkog lanca 'Mere' nadomak Sarajeva
Ovdje nećete moći kupiti poznate marke čokolada, keksa, sokova, sredstava za čišćenje itd, već uglavnom one malo poznatih proizvođača. Pohvalno je što se, po deklaracijama na proizvodima, može vidjeti da ima bh. proizvođača

 

 

 


Ruski trgovački lanac Svetofor, u evropskim zemljama poznat pod brendom MERE, započeo je ekspanziju i na bh. tržištu. Oni su danas u Istočnom Sarajevu otvorili svoj prvi prodajni objekat u BiH, piše BiznisInfo.


Na tržište ulaze s najavom da će imati 20 posto niže cijene od konkurencije. Prvu prodavnicu ovaj ruski trgovački lanac otvorio je danas u Istočnom Sarajevu, na adresi Slavka Leovca 4.


Prema najavama iz ovog trgovačkog lanca, ono što će ga u potpunosti izdvajati od ostalih jeste cjenovna politika.

 

mere-istocno-sarajevo-2


Ovdje nećete moći kupiti poznate marke čokolada, keksa, sokova, sredstava za čišćenje itd, već uglavnom one malo poznatih proizvođača. Pohvalno je što se, po deklaracijama na proizvodima, može vidjeti da ima bh. proizvođača.


Znatan broj proizvoda je iz Srbije, a ima i onih iz Poljske, Njemačke i drugih zemalja. Mnogi proizvodi su upakovani u jednostavnu ambalažu koja ukazuje na to da je riječ o proizvodima niže cjenovne kategorije.


Sama prodavnica također je organizovana kao klasični diskont, pa će vas umjesto polica dočekati roba naslagana na gomilu na podu ili na paletama. Ulavnom je riječ o osnovnim kućnim potrepštinama, sredstvima za čišćenje, osnovnim životnim namirnicama.

 

mere-istocno-sarajevo-3


Inače, nakon prodavnice u Istočnom Sarajevu, uslijediće i objekti u drugim gradovima.


– Nakon Sarajeva slijedi otvaranje trgovina širom države, u Mostaru, Banjoj Luci, Tuzli, Zenici, Bijeljini… Prema trenutnim planovima, MERE će u BiH imati od 50 do 80 prodavnica. Vrlo važno je to da će svi budući zaposlenici biti državljani BiH – najavljeno je ranije.


Lanac će u BiH poslovati u okviru kompanije “Eksperttorg” d.o.o.


Inače, ovaj trgovinski lanac jedan je od najvećih na svijetu. U evropskim zemljama posluju pod brendom MERE, dok u Rusiji rade pod imenom “Svetofor”.  U 2020. godini imali su ostvaren promet od 189 milijardi ruskih rubalja.

 

Više fotografija pogledajte ovdje.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 40

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još