Novi investitor

Nijemci otvaraju još jedan pogon u BiH: Proizvode za Volvo, BMW i Mercedes

Biznis Klub17.05.22, 14:53h

Nijemci otvaraju još jedan pogon u BiH: Proizvode za Volvo, BMW i Mercedes
Ova kompanija trenutno ima vodeću ulogu u proizvodnji savitljivih cijevi za protok tečnosti raznih profila koje se ugrađuju u više tipova automobila, a među njima su “BMW” i “Volvo”

 

 

 

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović najavio je da će novi investitor uskoro započeti proizvodnju u ovom gradu.

 

– Zvornik se danas bori da opstane i sačuva ono što ima u ovom teškom vremenu. Očekujemo do kraja godine da krene proizvodnja u industrijskoj zoni sa jednim novim investitorom što je znak da smo privlačni stanim ulagačima – istakao je Stevanović, prenio je zvornički Radio Osvit.

 

On je kazao kako je ova njemačka firma između Laktaša i Zvornika za svoje proizvodne pogone izabrala ovaj drugi grad.

 

On je pojasnio da je njemačka firma PASS, koja se bavi proizvodnjom autodijelova, kupila prostor nekadašnjeg Famoda kako bi tu preselili svoju proizvodnju iz Poljske.

 

– Firma je kupila prostor za preko 800 hiljada KM, uknjižili su ga i rade na pripremi pogona za rad. Ova firma će do kraja godine zaposliti 150, a u drugoj fazi, naredne godine, još 150 radnika. To je znak da je Zvornik zaista perspektivan grad jer invastitori dolaze u njega – rekao je Stevanović.

 

Njihov je plan da u septembru ili najkasnije do kraja oktobra krenu sa plasmanom proizvoda iz Zvornika u svijet, najavio je gradonačelnik Zvornika.

 

On je naglasio da se PASS  bavi proizvodnjam autodijelova za cijeli svijet, te da imaju pogone u Bijeljini gdje radi veliki broj radnika.

 

Podsjetimo, renomirani proizvođač dijelova za “Volvo”, “BMW”, “Mercedes” – njemačka fabrika PASS preuzela je pogon od slovenačkog SEP-a u Ljeskovcu kod Bijeljine 2017. godine.

 

(Biznisinfo.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!