VIDEO/ Husnija Kamberović o broju ubijene djece u Sarajevu

'Srđan Puhalo je postavio sasvim legitimno pitanje. Možda je vrijeme bilo nezgodno, ali...'

Front17.05.22, 09:24h

'Srđan Puhalo je postavio sasvim legitimno pitanje. Možda je vrijeme bilo nezgodno, ali...'
Ubacivanje te diskusije u javni diskurs na taj dan je možda bilo nezgodno, ali pitanje je legitimno, kao poziv na odgovor šta se desilo i na koji način su se ubijala djeca u Sarajevu, poručio je profesor Kamberović

 

 

 

U emisiji POLIS na TVSA govorilo se o tekstu autora Srđana Puhala pod nazivom “Dokažite da je u Sarajevu ubijeno 1601 dijete ili prestanite koristiti taj broj”, a koji je objavljen dan nakon Dana sjećanja na djecu, žrtve Sarajeva.

 

Profesor Husnija Kamberović navodi kako je autor teksta postavio legitimno pitanje o kojem bi se raspravljalo i o kojem se raspravlja i bez njegovog tvita.

 

- Ubacivanje te diskusije u javni diskurs na taj dan je možda bilo nezgodno, ali pitanje je legitimno, kao poziv na odgovor šta se desilo i na koji način su se ubijala djeca u Sarajevu - poručio je profesor Kamberović.

 

Kako se ne bi dešavale situacije da se na raznim mjestima polemiše o broju umrlih, kako i na koji način dokazati taj broj profesor Kamberović pojašnjava kako tu postoje dvije stvari: način na koji se prezentira ili na koji način nastupaju istraživači u javnom diskursu i način na koji političari ili neka druga udruženja također nastupaju u javnosti te kako je kada je riječ i o ovom slučaju, broj ubijene djece ipak nešto različit.

 

 

Cijelu emisiju možete pogledati ispod:

 

 

(TVSA, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 55

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još