poruka delegacijama dviju država

Erdogan: 'Ne smarajte se, ne dolazite u Ankaru... Nećemo odobriti ulazak Švedske i Finske u NATO'

Front16.05.22, 21:37h

Erdogan: 'Ne smarajte se, ne dolazite u Ankaru... Nećemo odobriti ulazak Švedske i Finske u NATO'
Na konferenciji za novinare, Erdogan je izjavio da Turska neće odobriti njihova nastojanja da se pridruže NATO-u, nazivajući Švedsku “mrijestilištem” za terorističke organizacije, i dodao je da ta zemlja ima teroriste u svom parlamentu

 

 

 


Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da se švedske i finske delegacije ne bi trebale smarati dolaskom u Ankaru da uvjere turske vlasti da odobre njihovu molbu za članstvo u NATO-u.

 

Na konferenciji za novinare, Erdogan je izjavio da Turska neće odobriti njihova nastojanja da se pridruže NATO-u, nazivajući Švedsku “mrijestilištem” za terorističke organizacije, i dodao je da ta zemlja ima teroriste u svom parlamentu.


Ankara tvrdi da Švedska i Finska kriju ljude za koje navodi da su povezani s grupama koje smatra terorističkim, posebno Radničku partiju Kurdistana (PKK), militantnu grupu, i sljedbenike Fethullaha Gulena, koga Ankara optužuje za orkestriranje pokušaja vojnog udara u 2016. godini, prenosi Reuters.

 

(FENA/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 73

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još