Hrvatska

Konzum povlači proizvod zbog prisutnosti parazita

Biznis Klub16.05.22, 10:29h

Konzum povlači proizvod zbog prisutnosti parazita
Iz Konzuma su pozvali kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu prodavaonicu Konzuma gdje će im biti vraćen novac

 

 

 

Državni inspektorat Republike Hrvatske izvijestio je u četvrtak da se zbog prisutnosti parazita Anisakis povlači svježi oslić dobavljača Ribarske zadruge Komiže, javlja Hina a prenose mediji.

 

Riječ je o osliću pod oznakom parangal, LOT HRVLOG2200023017, s datumom ulova 01.05.2022., brod: 58 KŽ, upotrijebiti do 12.05.2022., zbog utvrđene prisutnosti parazita Anisakis u tom proizvodu. Obavijest se odnosi isključivo na proizvode s navedenim podatcima.

 

Iz Konzuma su pozvali kupce da provjere jesu li kupili navedeni proizvod i vrate ga u najbližu prodavaonicu Konzuma gdje će im biti vraćen novac.

 

Proizvod nije u skladu s europskom Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani te utvrđivanju postupaka u područjima sigurnosti hrane.

 

Detaljniji podatci o povlačenju proizvoda mogu se pronaći na službenoj stranici subjekta.

 

(DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!