Tužna vijest iz Sarajeva

Nakon kraće bolesti preminula doktorica Belma Goralija

Hronika15.05.22, 19:54h

Nakon kraće bolesti preminula doktorica Belma Goralija
Životna priča doktorice Goralija bila je zaista fascinantna – ona je kao studentica Medicinskog fakulteta ranjena u Sarajevu tokom opsade grada

 

 

Preminula je doktorica Belma Goralija, klinički citolog, u 54. godini života nakon kraće bolesti.


Od nje se opraštaju članovi porodice, brojni prijatelji i kolege putem društvenih mreža.


Životna priča doktorice Goralija bila je zaista fascinantna – ona je kao studentica Medicinskog fakulteta ranjena u Sarajevu tokom opsade grada.


Teška povreda kičme tek je na nekoliko godina izbacila Belmu iz uobičajenih aktivnosti i želje da liječi ljude. 


“Odmah sam vidjela da ne mogu ustati, nisam se mogla pomaknuti. Znala sam da je u pitanju kičma. Bila je vrlo teška povreda. Bili su mi povrijeđeni pluća, jetra i kičma. Hitno sam prebačena u tadašnju Vojnu bolnicu, to je sadašnja Opća bolnica ’Dr. Abdulah Nakaš’. Tu sam bila na liječenju godinu dana. Naravno, vi se nadate cijelo vrijeme da će se nešto probuditi, da ćete nešto uspjeti, da ćete moći prohodati i da ćete uspostaviti svoj život onako kakav je bio prije”, ispričala je prije nekoliko godina Goralija za Radio Slobodna Evropa.


Ona zatim, nakon jednogodišnjeg bolničkog liječenja, odlazi na rehabilitaciju u Njemačku, a onda u Italiju. Vraća se u Sarajevo 1997. godine, završava fakultet te četvorogodišnju specijalizaciju u Zagrebu. Radila je u Zavodu za zaštitu zdravlja žena i materinstva u glavnom bh. gradu.

 

Njena dženaza će se obaviti 16. maja na mezarju Ravne bakije s početkom u 15:30 sati.


(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!