Bh. rediteljica obratila se MUP-u KS za zaštitu

Jasmila Žbanić: Sa Facebook profila Harisa Zahiragića upućene su mi prijetnje smrću!

Hronika15.05.22, 14:06h

Jasmila Žbanić: Sa Facebook profila Harisa Zahiragića upućene su mi prijetnje smrću!
Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu, navela je Žbanić

 

 

 

Bh. rediteljica svjetskog glasa Jasmila Žbanić danas je MUP-u KS prijavila prijetnje smrću koje su joj upućene sa Facebook profila kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića. Njen dopis policiji prenosimo u cjelosti:

 

Poštovani, želim prijaviti prijetnje smrću koje su mi upućena sa FB profila kantonalnog zastupnika Harisa Zahiragića. Gospodin Zahrigić je moje ime i sliku stavio u lažan kontekst i svojim lažima isprovocirao rulju koja poziva na linč.


U prilogu su dva screenshota:


Hasan Latić traži da se svo četvero ubijemo po hitnom postupku a Mirnes Tokić poručuje da metak nije skup. Hiljade ljudi lajkuje ovaj post. Zastupnik Zahiragić ima moć da ove ljude pokrene.


Smatram da je moja sigurnost ugrožena!


Razlog ovog zlostavljanja je to što sam prije nekoliko dana tražila da se objavi tačan spisak imena ubijene djece u Sarajevu. Zastupnik Zahiragić umjesto imena širi laži, provocira ljude i preko 3 FB profila svojom nasilnom porukom huška na nasilje.

 


Molim vas da me zaštitite,

 

S poštovanjem,
Jasmila Žbanić
filmska rediteljica

 

 

(DEPO PORTAL/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 160

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još