Otvoren do 5. juna

Konkurs Festivala kulture 'Slovo Gorčina' za prvu neobjavljenu zbirku poezije

Kultura13.05.22, 17:09h

Konkurs Festivala kulture 'Slovo Gorčina' za prvu neobjavljenu zbirku poezije
Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula 2022. godine

 

 

 

Festival kulture “Slovo Gorčina” raspisao je Konkurs za dodjelu književne nagrade “Mak Dizdar” za prvu neobjavljenu zbirku poezije mladom pjesniku/ pjesnikinji. Pravo učešća na konkursu/natječaju imaju autori i autorice do 35 godina starosti koji pišu na bosanskom, hrvatskom, srpskom ili crnogorskom jeziku i nemaju objavljenu zbirku pjesama. Rok za dostavu rukopisa je 5. juni, saopćio je Upravni odbor Festivala kulture “Slovo Gorčina”.

 

Prva nagrada je 500 eura, statua Gorčina i objavljivanje nagrađene zbirke pjesama u partnerstvu za izdavačkom kućom Buybook iz Sarajeva; druga nagrada 250 eura i treća nagrada 150 eura.

 

Proglašenje pobjednika konkursa/natječaja i dodjela nagrade “Mak Dizdar” održat će se u sklopu festivala, 29. jula 2022. godine.

 

Autori najboljih 10 rukopisa će biti pozvani da budu gosti festivala i učestvuju u brojnim književnim i drugim festivalskim programima.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!