u narednom periodu i dodatna digitalna rješenja

Ministar Šteta dodijelio prve elektronske karte za javni prevoz: 'Zadovoljan sam što smo došli u ovu fazu'

Hronika13.05.22, 13:49h

Ministar Šteta dodijelio prve elektronske karte za javni prevoz: 'Zadovoljan sam što smo došli u ovu fazu'
Nakon toga, ministar Šteta je na prodajnom mjestu Ilidža, srednjoškolcima uručio elektronske karte, te i zvanično najavio podjelu karata za učenike i studente, kao prvim kategorijama koje će koristiti ove karte

 

 

 

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je u okviru reforme javnog prevoza i promjene tarifnog sistema sprovelo aktivnosti za izradu elektronskih karata za javni prevoz.

 

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta je posjetio Udruženje za slijepa i slabovidna lica KS i prve elektronske karte dodijelio članovima ovog udruženja, i sa njima razgovarao o svim rješenjima koja su neophodna za razvoj prevoza, kako bi slijepim i slabovidnim licima bilo olakšano njegovo korištenje u Kantonu Sarajevo.

 

Nakon toga, ministar Šteta je na prodajnom mjestu Ilidža, srednjoškolcima uručio elektronske karte, te i zvanično najavio podjelu karata za učenike i studente, kao prvim kategorijama koje će koristiti ove karte.

 

elektronske-karte

„Zadovoljan sam što smo došli u ovu fazu. Od danas počinje podjela elektronskih karata učenicima i studentima koji su ranije predali svoje zahtjeve. Proces reforme javnog prevoza i tarifnog sistema je dug, ali važno je da se ideje realizuju i razvijaju. Njihovom konačnom realizacijom bit će promijenjena slika Sarajeva, a svima će nam ostati trajne vrijednosti i kvalitetniji javni prevoz. Nastavljamo sa realizacijom svih aktivnosti kako bismo došli do konačnog cilja – javnog prevoza kakav zaslužujemo“, istakao je ministar Šteta.

 

Elektronske karte će važiti u oba prevoznika za sve spomenute kategorije.

 

U narednom periodu se očekuju i dodatna digitalna rješenja za olakšano korištenje i unapređenje javnog prevoza.

 

Sljedeća kategorija za koju će se prikupljati dokumentacija je kategorija penzionera, a o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena - saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

 

(DEPO PORTAL/mr)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još