VIDEO/ DRUGA POLUFINALNA VEČER

Favoritkinja Konstrakta i devet novih finalista, Crna Gora i Sjeverna Makedonija bez plasmana

Zabava12.05.22, 23:12h

Favoritkinja Konstrakta i devet novih finalista, Crna Gora i Sjeverna Makedonija bez plasmana
Srpska predstavnica Konstrakta, koja važi za jednu od favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga, nastupila je treća, izazvala oduševljenje u publici i plasirala se dalje

 

 

 


Večeras je u Torinu održana druga polufinalna večer ovogodišnjeg Eurosonga u kojoj se takmičilo 18 država, jedna više nego u prvom polufinalu koje je održano u utorak.


Program je započeo plesnim nastupom voditelja Alessandra Cattelana. Uz njega, kroz polufinale su nas i ove večeri vodili Laura Pausini i Mika.


Srpska predstavnica Konstrakta, koja važi za jednu od favoritkinja ovogodišnjeg Eurosonga, nastupila je treća, izazvala oduševljenje u publici i plasirala se dalje.

 

A pored nje, svoje mjesto u finalu večeras su izborile i Poljska, Finska, Estonija, Belgija, Australija, Češka, Azerbejdžan, Švedska i Rumunija. Crna Gora i Sjeverna Makedonija nisu se uspjele plasirati u finale, kao ni Hrvatska i Slovenija prethodne večeri.

 


Podsjećamo, u finale su se u prvoj polufinalnoj večeri plasirale Švicarska, Litva, Armenija, Island, Portugal, Norveška, Grčka, Ukrajina, Moldavija i Nizozemska.


Osim 20 izvođača iz polufinalnih večeri, Španjolska, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Italija također će nastupiti u finalu ovogodišnjeg Eurosonga, u subotu, 14. maja.


Naime, ovih pet država uvijek je u finalu... Mnogi se pitaju zašto, a odgovor je ‘pravila takmičenja’. Nazivaju se zemlje Big Five i po pravilima uvijek direktno ulaze u finale.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još