FOTO/ Nakon što mu je propao plan

Dodik se 'navukao' na Twitter, kuka zbog Tegeltije, sve na engleskom: Džaferovićeva politička mantra je neistina

Front11.05.22, 12:39h

Dodik se 'navukao' na Twitter, kuka zbog Tegeltije, sve na engleskom: Džaferovićeva politička mantra je neistina
U Njujorku će, naime, danas biti održana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će biti razmatrana situacija u BiH. Pred UN-om će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a Christian Schmidt će pročitati izvještaj

 

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik objavio je na Twitteru da je obavijestio u pisanoj formi sve ambasadore stalnih zemalja članica Vijeća sigurnosti UN da je “potpuno neistinita politička mantra koja se očekuje u govoru Šefika Džaferovića, da je samo RS, njene institucije i zvaničnici, uzrok svih problema u BiH”.

 

“Ovakvo ponašanje Džaferovića odražava kontinuiranu praksu lažnog predstavljanja, kao i klasično mijenjanje teza”, objavio je Dodik na svom Twitter nalogu.

 

U Njujorku će, naime, danas biti održana sjednica Vijeća sigurnosti UN-a, na kojoj će biti razmatrana situacija u BiH. Pred UN-om će se obratiti predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, a Christian Schmidt će pročitati izvještaj.

 

Nakon što je propao plan Milorada Dodika da u agendu sjednice Vijeća sigurnosti UN-a ugura svog Zorana Tegeltiju, vlasti u RS paničare i divljaju.

 

Dodik je imao plan da umjesto njega Tegeltija iznese “drugu stranu priče” odnosno da opravdava rušilački pohod vlasti RS. Sad, predsjedavajući VM Tegeltija moljaka ambasadora SAD u UN da mu se dozvoli obraćanje.

 

 

 

 

(Raport.ba, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još