UEFA objavila

Otvaranje Evropskog nogometnog prvenstva 2024. u Munchenu, finale u Berlinu

Sport10.05.22, 19:25h

Otvaranje Evropskog nogometnog prvenstva 2024. u Munchenu, finale u Berlinu
Otvorenje EP-a bit će 14. juna na Allianz Areni u Munchenu, a finale 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu

 

 

 

 

Otvaranje Evropskog nogometnog prvenstva 2024. godine u Njemačkoj bit će u Munchenu, dok će finale biti u Berlinu, objavila je Evropska nogometna  federacija (UEFA).

 

Nakon što je posljednji EURO održan u 11 država, iduća europska smotra 2024. godine bit će organizirana u samo jednoj zemlji, Njemačkoj.

 

Otvorenje EP-a bit će 14. juna na Allianz Areni u Munchenu, a finale 14. jula na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

 

Prvenstvo će se održati u 10 gradova - Berlin, Hamburg, Leipzig, Gelsenkirchen, Dortmund, Düsseldorf, Köln, Frankfurt, Stuttgart i München.

 

"Uvjeren sam da će EURO 2024 biti atraktivan turnir. Mnogi od najboljih timova na svijetu će se natjecati u zemlji koja se nalazi u srcu Evrope. Možemo pogledati naprijed prema sjajnim igrama i uzbudljivom turniru u svakom pogledu," poručio je direktor turnira Philipp Lahm.

 

Ždrijeb kvalifikacija održat će se 9. oktobra ove godine u Frankfurtu, dok će ždrijeb EP-a biti 2. decembra 2023. u Hamburgu, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!