VIDEO/ BURA NAKON GOSTOVANJA NA FACE TV-U

Kljuić: Kad vidim onu 'zabrađenu' ministricu... Forto: Svaka uvreda na račun njenog hidžaba uvreda je i na moj račun!

Front07.05.22, 11:03h

Kljuić: Kad vidim onu 'zabrađenu' ministricu... Forto: Svaka uvreda na račun njenog hidžaba uvreda je i na moj račun!
Tim povodom i Vlada Kantona Sarajevo uputila je zvanično saopćenje u kome "osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića datu na Face televiziji, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović"

 

 

 

 

- U Sarajevu nikad nećemo tolerisati uvrede i diskriminaciju po bilo kojem osnovu ni na bilo kojoj poziciji. Ministrica Naida Hota Muminović ima i uvijek će imati moju punu podršku i svaka uvreda na račun njenog hidžaba bit će uvreda i na moj račun lično. Neka je sram Stjepana Kljuića koji je sebi dozvolio da jednu čestitu i vrijednu ženu vrijeđa na ovaj način - oštro je reagirao premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na društvenim mrežama nakon jučerašnjeg gostovanja Stjepana Kljuića na Face TV.


Tim povodom i Vlada Kantona Sarajevo uputila je zvanično saopćenje u kome "osuđuje neprimjerenu izjavu bivšeg člana Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine Stjepana Kljuića datu na Face televiziji, a koja se odnosi na ministricu odgoja i obrazovanja KS Naidu Hota-Muminović".  


Vlada KS potcrtava da sloboda vjeroispovijesti ili uvjerenja podrazumijeva pravo svakog da može postupati u skladu sa svojim vjerskim uvjerenjima, te odbacuje Kljuićevu insinuaciju da hidžab vrijeđa bilo koga. Ovakav komentar u javnom prostoru je govor mržnje koji se, nažalost, normalizuje diljem BiH.   

 

Vlada KS, na čelu s premijerom Edinom Fortom, daje punu podršku ministrici Hota-Muminović, koja neumorno pokreće promjene sistema obrazovanja, dok njena posvećenost i predanost plijeni pažnju. Ministrica Hota-Muminović niti jednim svojim gestom nije pokazala nepoštovanje prema bilo kome, dajući lični primjer odgovornosti za postupke i riječi u javnom prostoru.  


Inače, reakcija premijera i Vlade KS, koja je jedna od brojnih koje su uslijedile nakon intervjua u CD-u, odnosi se na Kljuićevu izjavu koji je za pokrivenu ministricu obrazovanja Naidu Hota-Muminović (NiP) rekao da je "zabrađena".


- Ja kad vidim onu ministricu obrazovanja u Kantonu Sarajevo "zabrađenu"... Pa šta ona misli, šta misli ovo malo inovjeraca djece kad je vide?! I to se pojačava...


Ovaj dio razgovora i reakciju zatečenog Senada Hadžifejzovića možete pogledati od 37. minute videa...

 

 

(DEPO PORTAL/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 135

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još