Esad Duraković/ DEMASKIRANJE

Dok Milanović omamljeno 'kidiše' na BiH: Ko zna zašto je nešto dobro ili – u svakom zlu ima nečega dobroga!


06.05.22, 21:40h

 

 

 


Poznata je narodna mudrost: Nikad se ne zna zašto je nešto dobro, ili – u svakome zlu ima i nečega dobroga. Ovu mudrost sjajno ilustrira odnos aktualnog predsjednika Republike Hrvatske prema BiH. Naime, predsjednik Milanović s velikom strašću i dugo već, u nekoj vrsti omamljenosti, sramoti svoju zemlju širom svijeta, nanoseći njenom ugledu ogromnu štetu.


Ne ulazeći dublje ovom prilikom u njegov nediplomatski odnos prema nekim evropskim zemljama, i bez zluradosti s moje strane, želim ukazati na činjenicu kako je – po svemu sudeći – Evropa spoznala bahatost i političku nekultiviranost toga Predsjednika tek onda kada je počeo prijetiti evropskim zemljama, ucjenjivati njih pa i sami NATO, te su počele tek tada ozbiljnije reagirati.


Dotle, dok je Milanović brutalno kidisao na suverenitet BiH po kojoj vršlja kada hoće i kuda mu se prohtije, odlikujući u BiH i vojne formacije koje su počinile Udruženi zločinački poduhvat u njoj – dotle evropski državnici i institucije EU uglavnom nisu reagirali. A bili su dužni reagirati jer je Hrvatska članica EU, što znači da je obavezna i svoju vanjsku politiku u Evropi voditi prema nekim standardima koji važe za EU.

 

Evropa je spoznala bahatost i političku nekultiviranost toga Predsjednika tek onda kada je počeo prijetiti evropskim zemljama, ucjenjivati njih pa i sami NATO, te su počele tek tada ozbiljnije reagirati


Ta osoba ne samo što prijeti zemljama EU nego i susjednoj zemlji BiH prijeti da neće u njoj biti održani izbori, diktira segregacijski Izborni zakon drugoj, suverenoj zemlji koji je u dramatičnom sukobu sa presudama Suda za ljudska prava, hoće da nametne takav zakon u susjednoj suverenoj zemlji, i to nakon što su raspisani izbori! Nikada i nigdje nije zabilježeno da se Izborni zakon mijenja u godini izbora, pa još nakon njihova raspisivanja!


Nevjerovatno! Nadalje, evo danas (6. maja 2022.) Predsjednik susjedne zemlje nastoji sazvati Savjet za nacionalnu sigurnost zbog raspisivanja izbora u BiH. Dakle, riječ je o velikoj političkoj i diplomatskoj agresiji na BiH koja upravo dobiva i svoj vojni aspekt sazivanjem Savjeta za nacionalnu sigurnost.


(Plenkovićeva Vlada i HDZ općenito imaju isti krajnji cilj – stvaranje trećeg entiteta u BIH i potom anektiranje dijela BiH, ali ovi drugi djeluju drugim sredstvima – u hirurškim rukavicama. Vlasnik bosanskohercegovačkog HDZ-a, Dragan Čović, javno prijeti miru BiH ukoliko se izbori održe!)

 

Nikada, pa ni u ovome slučaju, narodi se ne mogu poistovjećivati s njihovim političkim „elitama


Milanovićev „politički karakter“ biva sasvim demaskiran brutalnim političkim napadima na neke evropske zemlje i institucije kojima bi upravo to trebalo otvoriti oči i izmamiti odlučne, efektne reakcije i u vezi s prijetnjama suverenosti BiH iz toga kruga, s toga visokoga mjesta.


Bošnjaci i Hrvati u povijesti nisu ratovali jedni protiv drugih – sve do ere HDZ i ove Milanovićeve agresije. I dan-danas se s tih političkih pozicija/instanci nastoje antagonizirati ta dva naroda, ali ne zbog interesa samih naroda nego interesnih grupa koje prave povijesne greške.


Nikada, pa ni u ovome slučaju, narodi se ne mogu poistovjećivati s njihovim političkim „elitama“.

 

Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove DEPO Portala.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook