IZ KLUBA SDA OBAVIJESTILI

Zbog odbijanja da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke KS, nećemo prisustvivati svečanoj sjednici Skupštine

Front06.05.22, 20:00h

Zbog odbijanja da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke KS, nećemo prisustvivati svečanoj sjednici Skupštine
Historija će zapamtiti taj sraman i nerazuman potez, a borba protiv falsifikatora povijesti, revizionista i negatora genocida neće prestati - navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS

 

 

 

 

 


Klub zastupnika Stranke demokratske akcije u Skupštini KS obavještava javnost da neće prisustvovati večerašnjoj svečanoj sjednici, na kojoj će biti dodijeljena najveća javna priznanja KS ovogodišnjim laureatima.  


Ovom odlukom Klub zastupnika SDA u Skupštini KS iskazuje svoj protest zbog odbijanja zahtjeva žrtava genocida da se Nevenki Tromp oduzme titula počasne građanke KS. Oglušujući se prema tom civilizacijskom zahtjevu, Vlada KS i skupštinska većina ustrajali su u namjeri da na listu osoba koje su doprinijele promociji Bosne i Hercegovine uvrste Nevenku Tromp, negatorku genocida u Srebrenici.


Historija će zapamtiti taj sraman i nerazuman potez, a borba protiv falsifikatora povijesti, revizionista i negatora genocida neće prestati - navodi se u saopćenju Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS.

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još