Pjevačica na Intagramu

Severina čestitala Bajram uz Cvijet Srebrenice, srpski tabloid je optužio za provokaciju: 'Nije trebalo dugo čekati...'

Showbizz04.05.22, 14:49h

Severina čestitala Bajram uz Cvijet Srebrenice, srpski tabloid je optužio za provokaciju: 'Nije trebalo dugo čekati...'
Srpski tabloid je napisao kako nije trebalo dugo čekati "da Severina Vučković opet spomene Srebrenicu", misleći pritom na njeno nedavno gostovanje na televiziji BTH1, prilikom kojeg je izjavila da je u Srebrenici počinjen genocid i da bi Srbija trebala isplatiti odštetu

 

 

Severina je jučerašnjom objavom na Instagramu muslimanima čestitala Ramazanski bajram, praznik koji obilježava kraj mjeseca ramazana. Na Instagram storyju je napisala "Bajram Šerif Mubarek Olsun", riječi kojima se čestita Bajram, a uz čestitku je objavila i fotografije bosanske košulje i Cvijeta Srebrenice, neslužbenog simbola srebreničkog genocida.

 

severina-cvijet-srebrenice

 

Srpski tabloid Kurir je napisao kako nije trebalo dugo čekati "da Severina Vučković opet spomene Srebrenicu", misleći pritom na njeno nedavno gostovanje na televiziji BTH1, prilikom kojeg je izjavila da je u Srebrenici počinjen genocid i da bi Srbija trebala isplatiti odštetu.

 

Iz Kurira Severini spočitavaju i što je genocid spomenula na Bajram. "Zanimljivo je da niko, pa čak ni sami muslimani, kojima je ovaj praznik itekako važan, ne uobičavaju spominjati ovu temu u tom trenutku", pišu te sugeriraju kako su zbog toga "mnogi pratitelji" posumnjali na to kako se radi o provokaciji što Severini, piše Kurir, "nije strano".

 

(Index.hr, DEPO PORTAL/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!